2020-03-16

I lugnet i Thailand under Corona-tider

Jag befinner mig i Thailand. Det hela känns lite märkligt i dessa Corona och covid-19 tider. Jag dricker Chang, doppar mig, äter pad thai på skrangliga bambustolar, använder handsprit som jag gjort alla andra gånger jag rest i asien. Och så spenderar jag otroligt mycket tid på att följa nyheterna hemma och i världen. Om att mitt ICA där hemma har slut på toalettpapper för att människor bunkrar upp för flera månader i isolering. Kanske år, om man inte är magsjuk. Jag ser hur mitt flöde på facebook delas in i två läger. De som säger ut och lev livet, drick vin, supporta din lokala restaurang, dansa.  Och de som säger ta ditt ansvar, stanna hemma, sprid ingen smitta. Tiden får avvisa vad som var rätt. Om det finns något rätt i dessa tider. Jag skriver krisinformation för kunder från andra sidan jorden från hotellrum. Tack och lov kan jag jobba på distans. Både när det gäller resa och eventuell isolering.

 

 

Här råder lugnet. Jag tittar ut över hav och palmer. Det känns märkligt att läget är värre hemma än här. Här finns ingen Corona. Vad vi vet. Blickar möts och jag undrar vad andra tänker. För jag vet vad jag tänker. Har du det?
Thailändarna tar upp munskyddet över munnen när de slår sig ner på en bänk bredvid. Vi är smittbärarna. Europa. Det märks.

Jag hoppas att vi kommer hem. Till dess kan jag inte göra mer än att fortsätta doppa mig i havet. Vänta på svar från mitt flygbolag och hoppas att det råder någon form av sunt förnuft på vägen. Som att förstå att det finns en bro mellan Sverige och Danmark och att svenskar får landa för att ta sig hem.

 

15

Kommentera

Jätte intresseväckande läsning

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.