2020-01-10

Fira första jobbvecka med Grenache blanc

Jag är en gudinna på att backa in i parkeringsfickor. Det är inte därför jag skriver, men kände ändå att nu när jag har tillfälle att berätta det för många ska jag göra det. Känner mig alltid grym efter en klockren backning.

Hörrni. Vi har klarat första jobbveckan (om ni varit lediga). I förrgår släpade jag fötterna efter mig och var en svag mes hos min PT, igår hade jag massor av energi och idag vaknade jag såsig i huvudet igen (men maxade axelpressar på gymmet. Du vet väl att lyfta är det nya svarta?). Här är årets första gymbild. Väljer att publicera en fullt påpälsad.

 

 

Hur ska vi fira att vi klarat jobbveckan då? Jag tänker fira med en blindprovning hemma för att träna doft- och smaksinnet mot olika druvor (nörd). Och jag rekommenderar dig att fira med en crémant från Vouvray (bubblor är aldrig fel och varför inte prova en på druvan Chenin Blanc som jag tycker gör sig bättre i mousserande änvin) eller detta vin som kommer här…

 

 

Detta The Mentors (jag har fortfarande svårt för att tolka en etikett men gissar att detta är namnet på vinet då KWV är en producent och Grenache Blanc är en druva) är ett av de mest överraskande och bästa viner jag drack under december månad, eller förra året. Så himla mumsigt, fullt av mogna frukter härlig syra och balans. Ett sånt där vin som man vill dricka ett glas till av på direkten. Mycket likt Riesling om man gillar det. Druvan heter Grenache Blanc – Jag älskar att upptäcka nya druvor för mig. Tänk att jag inte har vetat att olika druvor kan ge så otroligt olika karaktär på vinet. Precis som klimat och jordmån. Allt detta komplexa och traditionerna bakom är det som får mig att fastna för drycken. Och att det är gott och gör en lullig förstås. Vinet kommer från Sydafrika och finns i Systembolagets beställningssortiment.

18

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.