2019-12-27

Egentid, vinlista, marklyft och inte ett ord om jul

Efter sju dagar så behöver man, läs jag, lite egentid. Först i form av en timmes PT-tid där jag marklyfte 70 kg x 9 två omgångar och all gårdagens pad thai från Asien satt kvar i benen så PT:n fick öka vikten efter varje runda. Det hela kommer toppas med ett spontant besök på Bastard där vi hoppas på platser i baren och jag har redan förhört mig om vinlistan som just nu bjussar på godsaker som sista flaskorna naturlig Australiensare och en field blend från Österrike som jag blev nyfiken på. Tack Anna från Byracka.

Jag tänkte skriva ett inlägg om vinkvalitet. För att ämnet ångar verkligen upp min italienska inre vilda själ och vår mig att ställa mig upp på bord och gala. Jag har aldrig köpt ett boxvin i hela mitt liv. I alla fall efter att jag fyllde 25. Tror jag Jag har i alla fall inte ett enda boxvinminne. Men vem fanken har det. Det är ju inget vin som skapar minnen direkt, snarare minnesluckor av fylla. Men det där med vinkvalitet, naturliga viner och komplexa viner, varför ett vin faktiskt kostar och kopplingen mellan kostnad, druvor, arbete och smak sitter ihop på ett helt naturligt sätt. Kanske inte om du köper en flaska för 27 000 från ett slott i Bordeaux. Men det finns naturligtvis alltid en marknad som driver upp priser. Det är dock inte det som ligger bakom skillnaden i pris på en box eller en flaska för 250 kronor. Men nu ska jag ta min egentid.

Till detta inlägg lyssnade jag på Show & Prove / Big daddy kane på en spellista som mitt ex tillika barns pappa skickade till mig på begäran. Han vet då vad jag behöver för att toppa egentiden med bra musik.

12

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.