2019-12-05

Lucka 4 & 5 – Sandra Mastio och Luong Lu

Lucka nummer 4 i min lucköppning som lyfter fram personer som gör något extra för Malmö. Som skapar den härliga mat- och dryckesstad som vi har. Det här är vår mest kända pizzabagare.


Hon gjorde sig känd som mästerkocken som gick på stor feeling och drog hem hela kalaset. Det är nog få som undgått Sandra Mastio som jobbade på mäklarfirma sade upp sig och började jobba på Möllans ost och gick och vann Mästerkocken. Vid 34 år ålder förstod Sandra att mat var hennes superkraft. Numera är hon kompromisslös krögare och pizzaqueen, morgontrött morgonradiovärd på Retro FM, tv-kock, moderator, föreläsare, kokboksförfattare (jag har lagat grymma pizzor från hennes pizzabok) och matentreprenör/kreatör i stort och smått. Ja du fattar. Sandra har mycket i luften. 


Men framför allt ska du veta att du kan äta Sandras pizzor varje dag (nästan) i Malmö på Mastio pizzeria . Som även kör vinprovningar, pizzaskola och annat skoj. Ett mysigt kryp in om hösten och en lovely uteservering mot småbåtarna som guppar i inloppet på Limhamn om sommaren. Mastios pizzor är toppade med kreativitet från säsongen.

 


Sandras måtto är ”vad är det värsta som kan hända??” vilket hon säger ”har lett mig dit jag är idag”. Så här säger Sandra om hennes favoriter i Malmö. 


”Av någon anledning leder mina steg mig alltid till Malmö Saluhall, Bastard och L’Enoteca där man  bara kan vara och äta och dricka gott. Och Kaka på Kaka på Limhamn, allt är smör och socker och kärlek”. 

 

Lucka nummer 5 är en av de senaste tillskotten i matmalmö som gav oss något helt nytt, som var mycket efterlängtat. Vår första kinarestaurang där ankorna hänger på rad i det öppna köket.

 

 

Luong Lu är killen som skapade så lång kö att den ringlade ut med gatan så fort han slog upp portarna till den kantonesiska lilla restaurangen Köket Lu Davidhall under hösten. Som han driver med sin mamma Kim. Vilken start för Lu som tidigare jobbade som kreatör på en reklambyrå i Köpenhamn, sade upp sig och drog till Hongkong för att jobba i ett kök och ta hem inspiration. Där jobbade han med 100 personer, tätt ihop med Xifu Sam (till vänster i bilden). Xifu betyder mästare på kinesiska och tog med kunskap hem för att öppna vår första lilla kvarterskrog som andas Hongkong. .

När Lu inte marinerar eller hackar upp ankor, utforskar han sin fetisch för Grekland och säger att Malmös bästa tallriksmodell finns på lilla Gyros Pita på Bergsgatan! För Comfort food drar han till Pink Noodle head saluhallen och han släcker törsten på MJ:s

Följ mig på Malmö Food Stories på instagram för allt om mat i matstaden.

.

7

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.