2019-12-04

Lucka 3 – Han vill få oss att dricka eufori

Varje dag tänker jag öppna en lucka och hylla en person på Malmöfoodstories som gör Malmö till den härliga matstad som den är. Som bidrar till att det bubblar, sjuder och händer. Bland vinflaskor, grytor och barstolar. Och som alltid i det här livet kommer något emellan. Som ett barn som nattas och en mamma som däckar. Så att lucka nummer tre på Malmö Food Stories publiceras som den 4:e här.

Först ut är Mange Jönsson som Allégresse naturlig vineufori och är en av de två killarna bakom La Paloma Pop up som fyller torsdagskvällarna med skönt häng, gästkockar och naturliga viner i glasen. VHelt enkelt en person som gör Malmö lite roligare än en grå decemberdag! Mange är all in för naturliga, biodynamiska och ekologiska viner som ger en euforisk upplevelse. Kolla in den senaste lådan om 6 viner på Systemet som du kan köpa hem och rädda vinterns kvällar med med (Nr 70008). Grenache från Loire, Superglitzer med blandade druvor från Burgenland, och Carignan från Langedoc. Och du har chansen att besöka La Paloma vinbar två torsdagar till i december! .

Här är Manges favoritplatser i Malmö: ”Alla kreativa och härliga ställe runt Möllan, St Knut så som Metro, Saiko, Mineral, Far i Hatten och Lyran för att nämna några”. Varje dag öppnar jag en lucka och hyllar en person som gör Malmö till en ännu bättre mat- och dryckesplats. (Och nej det finns ingen lucka 2 och 1 🙂
8

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.