2019-11-29

När vädret viner

Jag gillar att känna väder. Stark vind som biter i kinderna. Piskande regn. Och brännande solstrålar. Idag gick jag en lång rak väg, i motvind, med steg rakt mot havet och även om mina fötter vandrade framåt stod liksom kroppen stilla, uppfångad och stoppad av blåsten. Solen som varit frånvarande så länge höll ett grepp om eftermiddagen och vågorna på det svarta havet piskade fram. Och jag tänkte. Jag tycker om det här. Jag tycker om att märka årstider och att vädret tar i och gör sig till. Det är friskt. Det säger ifrån. Och det gör att jag kan sjunka ner inomhus med mysbyxor och lyssna på hur det viner utanför. Apropå viner. Till den här helgen dricker jag Syrah från Rhône. Kanske från byn Cornas. Tufft, vädertåligt och gott.

 

7

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.