2019-11-15

Dia de los muertos sminkning

Förra helgen såg jag ut så här. Dia de los muertos är ännu roligare än halloween tycker jag eftersom man får sminka upp sig spektakulärt. Och som vanligt gör jag antingen det till hundra procent eller inte alls. Vilket resulterade i att det tog tre timmar att göra oss klara för kvällens fest som jag önskar jag tagit fler bilder på. Speciellt på Lady Gaga (vilket kanske inte har ett skvatt med dia de los muertos att göra) med ett hemgjort diadem med kapade barbiedockor och blinkande ljus.

 

 

Jag kör oftast en blandning av tager-vad-jag-haver och lite nödvändiga inköp. Som i det här fallet ansiktsfärg. Men det hade gått lika bra med ett väldigt blekt puder. Sen är det bara att leta upp en inspirationsbild på nätet och härma härma härma. Eller en tutorial på Youtube. (vad gjorde vi innan youtobe. Jag styckar kött, rensar fisk och sminkar mig med kanalen) Och köra igång. Jag bestämde mig i sista stund för en lila, rosa röd make eftersom jag hade en vinröd metallic ögonskugga hemma. Och kompletterade med två lila inköp. Sedan blandade jag svart ansiktsfärg som lades ut med pensel och skuggade in det med svart ögonskugga både runt ögon och för att få till de insjunkna kinderna.

Mitt bästa tips inför en avancerad sminkning är att vara väl förberedd. Precis som jag gör när jag gör mat är att lägga en mise en place. De är franka för ”allt på plats” och betyder i köket att du hackar upp allt och lägger fram allt du ska ha till maten och helt enkelt förbereder dig. Här innebar det, handduk på golvet, penslarna snyggt uppradade, vatten, tvättdukar, skuggor uppradade och tops på sin plats. Smat det viktigaste – bra ljus och bekväm sittpose. I mitt fall skräddarställning på golvet. Bara att köra igång.

 

Paljetterna som skulle fästas runt ögonen höll inte så det blev två i pannan istället och prickar över ögonen. Diademet med horn som jag hittade på Vellingeblomman (jajjemän, alla med barn vet att det är mer än en blomsterbutik. Det är en upplevelse) sparar jag till nästa år då vi kör på grön/blått tema. Valde istället ett klassiskt dia-de-los-muertos-diadem som jag av slump sprang på på HM och ett skelettörhänge. Perfekt ör öl-pingis, heta mexikanska drinkar och en danskväll på Morsiskan.

 

  

 

Vad vi drack under kvällen? Förutom Kaluha-shots (sprit som kommer från Mexico) och värdinnans drinkar (hon har tidigare jobbat som bartender på Bastard) så hade vi med oss ett naturligt vitt vin från Sancerre och den hyllade producenten Sébastien Riffault samt en flaska orange spritsigt vin från Italien.

15

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.