2019-09-05

Fjällridning, grillad älg och vinfest

 

Jag har ridit sedan jag var fem. Det är inte sant. Jag har haft många uppehåll. Men när jag väl tog upp det igen gjorde jag något fantastiskt. Jag åkte själv till Island och red med ett gäng andra, några hästbönder, en guide och en stor vild flock av islandshästar som vi drev i 7 dagar över ett kargt och ensamt och otroligt vackert landskap. Att uppleva naturen på hästryggen är my way to go. Det vinner över vandring alla gånger. Jag älskar fart. Min fjällrytt blev dock allt annat än fartfylld. Fick en riktigt seg pålle för att jag var (citat) erfaren. En häst som helt enkelt krävde att man kämpade som ett djur för att få honom att gå framåt. Han var snäll och lunkade fram. Men tja, det kunde varit roligare. Tur det var så himla vackert!

 

 

Efter fjällrytt äter man renkorv. Det är sedan gammalt eller? Hittade ett litet ställe som just skulle stänga och fick världens godaste köttiga korv i hemgjort bröd med hemgjord inlagd rödlök och grejer. Den satt så fint. Tillsammans med blåbärsdricka från trakten. Älskar att landskapet bjuder på så mycket råvaror och mat. Har smakat ostar härifrån, massa kallskuret, mikrobrygg från dalen och så har vi lagat mumsig mat på Muurikan.

 

När vi åkte upp gjorde min kompis man en meny till oss med Norrländska godbitar. Röding, löjrom, renfilé och älgfilé och jag fick ansvar för att grilla köttet. Tog det på blodigt allvar. Grillmaster flash kallas jag numer. Och baaam så bra resultatet blev. Har för övrigt köpt en Muurika till min uteplats i Malmö som jag ääälskar, men reklamerade den. Och idag blev min helt nya STULEN. Jag är helt knäckt. Kan inte tänka mig någon annan grill efter att ha skaffat en snygg Muurika.

 

 

Vad ni inte ser är att jag gör yoga med ett glas bubbel i hand. Så såg träningen ut hela helgen. Gick utmärkt.

Av min personliga favoritrådgivare på Systemet fick jag massa goa tips till vår meny för helgen.  Till vår älg bourgignon matchade vi bullriga Rhôneviner, till löjromen rekomenderade han bubbel från Bouillot och Coucheroy till rödingen. Sen slängde han tips på ett Sancerre från Pouilly Fumé. Och till kallskuret Gamay, Perraux eller en ung snäll Nebbiolo eller Barbaresco. Bara det att min väninna missade mina ELLER och köpte ALLT. Vilket var bra för vi drack nästan allt ändå haha. Vi hade mycket att prata om.
Dock hade inte Norrland de viner som låg på min lista, men likväl bra substitut! Här är vårt gäng. Copy paste!

Cote du Rhonen från 2015 var riktigt bra.

 

 

11

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.