2019-08-02

Veckans sommarhäng med barn

Visst är dom underbara. Dom små barnen. Underbara blandat med svett, bråk och rock n roll. En månad av barndagar innebär först en chock över hur många gånger man ska komma på något att äta och laga mat, hur mycket tid som går att plocka undan efter mat samt hur mycket ett barn kan tjata om att spela på en ipad eller hur mycket energi som faktiskt används på den där förskolan, som vi i slutet av sommaren kanske längtar lite efter. För att styra upp vardagen, få in lite rutin och struktur.

 

Vi har tagit långa långa sovmorgnar och varit uppe till Spanientider. Dansat (favortisyssla som vi delar) klätt ut oss (eller i alla fall en har klätt ut sig) cyklat och byggt lego.

 

 

Häng på ribban är bästa grejen. Och nu i sommar har man fullt med gratisaktiviteter, drakflygning, dansskola, klättergrejer och utlåning av strandleksaker på Urban Beach. Och favoritlekplatsen som är så fin i solnedgång där barnet leker med Turning Torso som bakgrund, till takterna av samba från dansbanan bredvid där olika aktiviteter avlöser varandra under bar himmel varje kväll. Malmö alltså. En stad som verkligen satsar hårt på gratis kultur- och nöjen. I en stad som är så splittrad och med så många olika människor med olika ekonomiska möjligheter. Det är så bra! Och att man gör det över hela staden. Som sommarscen!

Supporterhuset (jätteroligt när folk säger det och tar för givet att man förstår vad det handlar om. Jag gissar supporter för MFF? Jag är noll fotbollsintresserad sorry) har en foodtruck på stranden som serverar Gaspacho och smoothies bland annat.

 

 

Och så vår egen badplats. Precis utanför vårt hus börjar havet i Limhamns Sjöstad dit vi just flyttat. Det är helt ljuvligt. Att ta kvällsdopp när det blir klibbigt eller åka runt på en krokodil vid bryggan bland alla grannbarn, tonåringar med dancehall på högsta volym och folk som dyker från kajkanten.

 

 

Fikat och ätit på favoritställen som nya Nostra café vid Triangeln med gott om sittplatser, superfin frukost och luchmeny, klassiska Pink Head Noodle bar (som öppnat ny restaurang denna vecka, kolla malmofoodstories på Instagram för mer om det!) som är min sons favorit och det hans önskar allra mest (sushi och chicken nuggets kommer på andra plats), och så barnvänliga Via Napoli i Slottsstaden.     

19

Kommentera

Li

Tack för fina tips!
Caféet ska testas inom en snar framtid.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.