2019-08-01

Sommarstugedrömmar i Beddingestrand

När jag var liten hade vi sommarstuga i Beddingestrand. En vit liten sockerbit till stuga några fotsteg från kritvit strand. Trots att det endast var en liten stig mellan tallarna och ett hus mellan oss och stranden åkte vi ofta skrinda ner, och hade med oss en kylväska och termos. Vi byggde sandslott, sprang nakna och sov under täcken med 70-tals-mönster i rosa och orange. Vi lekte i  hammocken och traskade upp till den lilla butiken och köpte pop up med colasmak och kladdade ner allt vi hade på oss. Jag önskar att vi hade den sommarstugan kvar. Det gör ont i mig varje gång jag tänker på somrarna där, och somrarna jag kunde haft där med mitt barn. En stuga som samlar familjen. Det är min dröm. Jag sparar porslin och tänker ”till sommarstugan”, filtar och kuddar och tänker ”till sommarstugan”. Men tänk då när man får låna en stuga av vänner ett dygn. Traska samma väg längst stranden där din drake fastnade som liten, se hur litet det faktiskt var där du firade midsommar varje år och doppa dig i det kyligare havet.

 

 

En så himla mysig stuga. Kan det bli annat när de jobbar som mäklare och med möbeldesign. Detaljerna! Jag älskade det. Och än en gång drömde jag om hur det skulle vara att ha ett andra hem. Där man får utlopp för de där andra inredningsdrömmarna som inte platsar i sin egen lägenhet eller sitt eget hus. Den där andra stilen, den som passar så bra i en spartansk stuga.

Jag levde i sandaler, solade på sönderbränt gräs och korkade upp en favoritflaska hemifrån. Ett Riesling (I LÖÖÖÖV RIESLING min nya kärlek), helt naturligt från Alsace av Marc Tepté och utmärkt till ett sött fruktfat, chilistark mat eller en söt dessert med syra i. Detta köper jag från Rosforth&Rosforth i Köpenhamn liksom hans Pino Gris.

 

 

Från Beddinge Strand är det inte långt till Hörte Brygga. Vi tog bussen till middagen och taxi tillbaka (för att vi missade sista bussen så klart). Ett tips om ni vill äta på landet och dricka gott vin är förstås att låna en stuga i närheten. Finns många via Airbnb, som den här supersöta i Skateholm. Innan du somnar kan du lägga dig i gräset, titta upp på himlen och se ett hav av stjärnor.

 

13

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.