2019-07-19

Min nya kärlek – lådcykel från Babboe

 

Jag gjorde det. Jag köpte den. Jag måste säga det igen. Jag köpte den. Så länge jag längtat efter en lådcykel men velat och velat, dels för att de är så dyra och dels för att jag provade en och tyckte det var superläskigt att cykla på. Men nu är den min och min sommar känns så mycket som sommar med detta åkdon som kan ta mig och min son, inklusive både picknick, champagne och badleksaker genom motvind i Malmö med elen. Wrruuuum. Visst är den snygg!

 

 

Det är en holländsk cykel och när cykelbutiken som säljer och servar dessa i Malmö (E-biker) flyttade sin butik till min gata såg jag det som ett tecken. Den måste bli min.

Första gången jag provade en el-lådcykel blev jag förskräckt. Det var så annorlunda och det kändes som jag behövde lära mig att cykla på nytt. Jag tänkte att det här vågar jag aldrig. Jag gick med i ett lågcykelforum på Facebook med galna nördar för att få veta allt om tipsen för den första cykeln. Ett sådant forum där alla svar börjar med en skrytmening om hur långt de cyklar varje dag, med hur många barn och självklart utan el. Well, det var just elen jag var ute efter. Cykla i motvind kan jag allt om. Och fick veta skillnaden på Babboe, Cargobike, Christianiabike och Nihola, bland annat. Och jag föll för Babboe som fått bra betyg, är bättre än Cargon men ännu inte lika dyr som Niholan som kostar som en mindre bil.

 

 

Min son älskar den förstås. Med Skånes ostadiga väder har jag satt på regnskyddet och det är tydligen mysigt att krypa in och sätta sig här. Allt blir så smidigt. Från att strunta i att stanna in om saker för att det är bökigt med bil får jag nu cykelns smidighet och bilens bekvämhet i ett. Det enda som inte är bekvämt är att möta en regnskur. Om du blir blöt på din vanliga cykel blir du dyngsur i 30 km/h kan jag lova.

Jag har alltid (nästan) haft bil, men tycker inte om att köra onödiga resor. Jag har verkligen växt upp med ett miljötänk i vardagen och ogillar verkligen alla resor jag gör inom staden, även fasta jag verkligen vill ha en bil för utflykter. Tidigare var den ett måste då jag red varje vecka ute på landet och behövde kunna ta mig till stallet, och nu har jag konsultuppdrag utanför Helsingborg några dagar i veckan och behöver kunna ta mig dit. Då funkar inte elcykeln. Men till allt annat. Alla småturer då jag inte får med mig både barn och matkassar och tagit bilen istället för cykeln kan jag nu köra denna. Sådan frihet!

21

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.