2019-07-01

Jakten på den perfekta grillen

Ni undrar kanske vad jag gör när jag inte skriver. Ja just nu går allt tid åt att hitta den perfekta grillen. Jag kan inte bara köpa en kolgrill eller gasol, vilket det finns en uppsjö av utan en elgrill då jag har en terrass nära huset. Det var inte många år sedan elgrillen tågade in på grillplaneten så det finns inte mycket att välja på och det mesta är otroligt fult. Jag är väldigt emot att köpa fula saker. Samtidigt ska det vara kvalitet. Och jag vill inte lägga åttatusen kronor för att kunna grilla min halloumi eller köttbit. Med mitt veliga lynne är det möjligt att hela sommaren kommer swisha förbi utan att den där grillen har lyckats komma hem till mig. Men jag ger inte upp. Jag har hittat en skitsnygg elgrill som heter Muurikka nu och en Weber som jag tror är kanske något bättre men också kanske för stor.

Vad grillar ni på?

Jag vill lägga allt på grillen. Just nu är jag sugen på flankstek med havssalt, grillad aubergine som man sedan gröper ur och gör en god sås på, lammjärpar med sås på mynta och fetaost, pimientos de padron, majskolvar, min absoluta favorit hel fisk som jag lägger färska örter och vitlök i tillsammans, högrevsburgare med hemgjort bröd av Cecilia Folkesson.

Oh lord ge mig en grill nu!

De här recepten med burgare och fisk i foliepaket av Linnea gav mig sommarfeeling….

 

10

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.