2019-06-13

Sparkrav och lunchdiet

Vad jag borde göra just nu är att gå direkt in till Portionen under tian. Utan att passera gå. Och inte gå ut förrän jag fått rutin på att laga juste enkelt billigt vardagskäk som jag lägger i matlådor och tar med till jobbet. Som den här pastan nedan. Ser den inte mumsig ut? Att äta ute varje dag är en tortyr för plånbok  en och en kanske en tortyr för hjärt-och kärlhälsan. Om man väljer gosiga restauranger.

Tomatpasta med rostade kikärtor från Portionen under tian

Efter en fyrtioårsfest är kontot tomt. Det kan man säga. Och då smet jag ändå både från nota och telefon mitt i natten från Soi29 där vi hade efterparty. I sviterna efter festen finns inte bara ett tomt konto. Det finns även en tom kropp som i urladdningen inte klarat av en enda dag utan att äta sötsaker. Det är som att hela kroppen andas ut och behöver tröst.

Eller. Jag inbillar mig förstås detta.

Jag har även gått och väntat på min mens och ätit godsaker som ursäkt för att ”snart får jag min mens”. Nu kan jag inte heller skylla på det längre. Gjorde mig av med allt mitt godis. Vilket resulterade i att jag tryckte i mig alla russin som fanns hemma. Ni ser. Även en krogkritiker är fullkomligt bedrövlig ibland. Rätt ofta. Så nu är det penga- och sockerdetox. Och det första som händer när jag bestämmer något sådant är att jag gör protest mot mig själv, sms:ar en vän och frågar ”Ska vi gå och testa den där nya restaurangen!?”. Smart Karin Ericson. Som sagt. Gå direkt till portionen under tian utan att passera gå. Här är några godsaker från dem.

Quesadillas från Portionen under tian

Det enda jobbiga är att billig mat ofta innehåller så satans mycket baljväxter. Kikärtor och bönor. Min mage klarar inte det. Nä jag blir inte lite fisig. Det kan väl vem som helst klara av. Jag får sådan satans knip i magen och ibland lyckas jag slå ut den helt så att den inte är normal på tre dagar.

Se. Där hittade jag en ursäkt igen.

 

 

12

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.