2019-06-06

40-års festen Part one

Dagen kom. Då jag firade mig själv upp över det fjärde decenniet. Sparkade mig över mållinjen med bubbel, tequila och twerk. Och vilken fest det blev. Mina 38 gäster drack 40 flaskor bubbel, 15 flaskor rödvin, 3,5 flaskor tequila och öl. Det är minsann hårt jobbat. Resten är historia.

För att över huvud taget klara av den stress och ångest det innebar i förväg gjorde jag en smart sak jag lärt mig med åren. Att släppa kontrollen. Ha bra människor runt dig som du litar på och släpp. Det enda jag inte släppte på var (surprise) maten och vinet. Men de vackra bordsdekorationerna med ljus och blommor skapade min vän och kollega Sanna Von Gertten och en av mina andra bästa vänner, Veronica, fick äran att hosta hela kvällen, hålla i alla trådar, inklusive mina nycklar, vilket hon gjorde med bravur. Produktionsledarhjärna som hon har. Och så hade jag en tjej som hjälpte till att öppna flaskor och hålla koll på all dryck under kvällen och grymma vän Åsa från Hej Mitt hem som tagit alla mina bilder. Så att jag kan spara allt som ett ljuvt minne i min ficka. Det var verkligen en lyckad baluns.

Kolla mina gästers så tjusiga liksom!

Älskar denna bilden på mig och min pappa. När vi, så lika vi är, pekar åt vars ett håll. Vad vi håller låda om det vet jag inte Men jag vet att vi båda är bra på det. Och gillar att stå i centrum av alla festliga sammankomster, Vilket gör att vi ibland krockar. Men denna gång fungerade vi finfint ihop.

Jag hade festen på mitt kontor. Det vill säga i en ursnygg stor luftig ljus studio med stora industrifönster och vitlacerade brädgolv. En sådan lokal som inte kräver särskilt mycket för att göra sig till. Ett gäng ballonger i roséguld och silver, grå tyger till dukar, blommor i beige, korall och moget rött och så en hel hög med strålande gäster förstås samt rött helt fantastiskt bubbel från en liten vinbutik i Köpenhamn. Men det återkommer jag till mer i ett annat inlägg!

Det är mitt råd till alla som har fest. Släpp kontrollbehovet, det blir bra, kanske till och med bättre och du får tid att ha kul. På min dag hade jag både tid att göra håret hos frisör, hämta ut min kritvita kostym och checkade in på MJ hotell med min BFF Johanna som kommit ner för att (tydligen) rappa sitt tal för mig.

16

Kommentera

Det var sannerligen en fantastisk fest! ??

Åsa

En helt underbar fest Karin! ❤️?❤️

Sanna

Bästa festen på länge!! ❤️

Li

Liter som en lyckad fest. Snygga kläder, speciellt lila klänningen sista bilden, vet du var den är ifrån?
Maten såg läcker ut, kommer ett inlägg om den också?
Grattis i efterskott!

Karin Ericson

Den är från Lindex! Dök upp hela två sådana på min fest :).

Japp det kommer ett i lägg om bara maten och vinet. Signerat kocken Alexander Sjögren och tårtmakaren Joel Lindqvist.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.