2019-05-28

Crush on tacos y churros

Cinco de mayo kom förbi och svepte så snabbt över mitt huvud att jag kunde missta hela månaden för en kastvind från Öresund. Jag tror att jag varit förälskad och förtvinad, frisk och sjuk, trött och pigg, 39 och 40 och så har jag gått igenom en turbulens av jobb som gjort att de här fina bilderna legat i min mobil ända sedan firandet den där kvällen. På Mutantur. När de gjorde om restaurangen till tacobar, langade fram dessa vackra kreationer iförda blommiga skjortor och stora hattar. Friterad kalvbräss, plommon, chili och koriander eller havskräfta med enokisvamp och yuzumayo, eller varför inte göra en taco med vit sparris. Toppa det med margarita och du önskar att Alexander Sjögren startade tacobar istället. Eller också.

 

Det hela avslutas som sig bör med en churro. Så mycket godare än alla de nattliga churros jag ätit i Spanien när jag bodde i Andalusien och övade på att prata spanska. Och att dricka. Och att dansa till tio på morgonen. Det var en annan tid i livet. Då dansades churrosen av lätt som en plätt om nätterna.

I senaste numret av Galore Weekend som kom ut i dagarna skriver jag en krönika om jakten på den bästa tacosen och ger några heta Malmötips. Hoppas du fått hem den i brevlådan!

11

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.