2019-05-02

Vackra Valborg på Limhamn

Jag tog min cykel och trampade bort till närmsta eld. Och vilken eld. Och vilken idyll. Tänk att jag får bo här. Nyp mig. Jag cyklade förbi måsar som skrek i havsgläns, stilla vatten, människor som skrattade på balkonger, övergivna silosar och cykelväg genom industrikvarter, förbi uteservering under glödlampsslingor. Och allt var helt stilla. Jag mötte upp en kompis vid stranden på Limhamn, på en plats jag aldrig varit på. Mellan små fiskehoddor, lila strandblommor och båtmarker samlades en enorm skara människor. Barn lekte ute i vattnet och någon kör försökte överrösta samtalen på filtarna. Och jag tänkte att det var så oväntat att möta en sådan lantlig idyll just här. Något jag trodde att jag var tvungen att skaffa sommarstuga på Österlen för att uppnå. Men behövde bara trampa lite på cykeln. Och om barnen fick bestämma var nog drönarna ändå lite mer spännande än elden.

14

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.