2019-05-02

Hör mig tjata i P3 Din Gata

Jag tänkte så här. Att eftersom jag redan maxat min vecka kan jag säga ja till ännu en sak. Att prata mat i radio i en timme. Det är tredje gången nu som jag hänger på Sveriges Radio och gillar det! Denna gång blir det i P3 Din Gata som jag faktiskt lyssnar på ibland när jag behöver dosera bra musik. Som gammal street- och dancehalllärare behöver blodet fyllas på med lite rejäla rytmer och då finns en kanal att lita på. Kidsens och Taxi 979797:s älsklingskanal. Men jag ska varken snacka jamaicansk danshistoria  (hade inte kunnat säga ett ljud om det) eller rappa (kan bara Halva inne med Latin Kings) i radion. Jag ska prata om mat. Mat och Malmö. Två ämnen som jag kan efter mina tio år som krogkritiker och matskribent i staden.

Det roliga med Malmö är hur staden hela tiden utvecklas. Den är så öppen, så nyfiken och så myllrande och orädd. Den är ofin, kaxig och tittar hellre mot storstäderna i Europa än in i sin egen navel. Den lever och ändras. Därför är den hela tiden ny, även för mig.

08.00 är det som gäller! 09.00 ska jag vara på nästa möte. Åker av bara farten rakt in i helgen känns det som.

13

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.