2019-04-29

Det feta önskelistan för 40

Det börjar närma sig. Även om jag ser ut som 30 och känner mig som 20. Inte minst är ju kroppen som en nyponros! Så känner alla kvinnor, speciellt efter att de fött barn. Starka! Not. Snarare ”Var är min rumpa!?” Det är i alla fall svårt att fatta. Att en fyra och en nolla ska entra mitt liv. Därför har jag satt ihop en riktigt dyr och passande önskelista inför denna dag. Se, njut och införskaffa. Nu följer inget snyggt life style moment från pinterest. Nu följer en jädra inköpslista!

 

Dessa örhängena. Skrek nog när jag såg dem första gången. Nu har jag ett par från HM som ser ungefär exakt likadana ut och jag får ofta frågan om det är Sara Robertssons smycken. Det var förmodligen så jag upptäckte dem. Nu vill jag ha den äkta varan. Och extra glad är jag för att Sara Robertsson är en smyckesdesigner från Malmö tillika käresta med en av mina favorit vin-personer Emil Broomé som importerar vin under namnet Vin och natur! 

 

Dom vemodiga ansiktena Faces från Simon Vendin på Olson & Gerthel tycker jag är så fina. Det finns liknande från andra konstnärer men visst är det något speciellt med att sätta något i bokhyllan någon etablerad i Malmö.

 

Allt som får mig att se yngre och snyggare ut. Microneedling, Aha-behandlingar, botox. Jag vet inte allt vad det heter.  Jag äro icke längre motståndare. Bara det får mig att tappa åratal.

 

Inlines. Efter att ha flyttat så att jag har Ribbans långa cykelväg utanför porten har jag fått ett plötsligt begär efter inlines. Det är ingen ny företeelse för mig. På 90-talet sportade jag små shorts, liten topp och bar mage och förmodligen oerhört fantastiska ben samt inlines. Mitt enda problemet är att jag inte kan stanna. Men vad gör det. Jag vill göra det igen. Bar mage och allt!

 

Det finns några restauranger på min mat-bucket-list. En av dessa ligger i Sverige och är Fäviken. Jag vill ha hela upplevelsen, med att bo över, se över vidderna, få äta frukosten. Alltså! Jag hade ett bord bokat några dagar efter min födelsedag. Det hade varit en fet present till mig själv. Men den fick ryka på foten för en fest istället. Så det är fortfarande kvar på THE önskelista.

 

De här vackra remmarna som vandrar genom öronsnibben. Skapad av smyckesdesignern Nina Webrink. En Malmötjej och tidigare ballerina och gymnast som jag lärde känna på en utbildning i konceptet Les Mills Barre (som jag för övrigt undervisar varje torsdag 18.35 på Nordic Wellness Folkets Park). Nina gör smycken i riktigt fina och för ovanligheten skull hållbara (det vill säga etiskt hållbara) diamanter. Dessa remmar hör till de mer överkomliga smyckena i kollektionerna och jag älskar elegansen! Till dem önskar jag mig även att någon sticker hål i mina gamla hål så jag kan ha flera! Bara fram med nålen och kör på.

 

Alltså tjejkväll. Kompiskväll. Vem önskar sig inte en helg med mat, övernattning och vin. Ett perfekt ställe är Talldungen Gårdshotell på Österlen tänker jag! Så mysigt. Eller Stedseans in the wood. Eller bara hinka vin på en kajkant i Köpenhamn och slunga pasta på Barabba.

 

Konst av en favorit, Jean-Michel Basquiat Hans tavlor och prints verkar svåra att få tag på från Sverige. Hittade senast från MoMa NY och på typ Amazon. Men det finns så många, så fantastiska att välja på och jag vill bara ha en endaste enda en, tack så mycket som frågar, på min vägg. Hade en som sambo och har saknat den sedan dess.

 

Bara överös mig med serum, nattkrämer och grejer som lovar dyrt och heligt att jag blir som en liten älva som dansar över daggiga vyer.

 

Helo San Fran. Jag vill till dig igen. Jag har släktingar som bor här och känner att jag vill så gärna åka dit igen så länge jag har dem kvar. Bo i deras hus. Lyssna på kolibris i trädgården. Skratta med min över 80-år-gamla häftiga mammakusin, äta tacos på Mission street och dricka IPA från Mission.

 

Fina nya kaffekoppar, gärna från Ann-Katrin Braf som gör en kollektion med naturfärgade koppar med en vit kant högst upp. Hittade ingen bild på just dessa. Men de här var också himla fina.

 

En gaddning. Eller två. Eftersom jag säger why not ungefär tjugo gånger i veckan (måste innebära att jag gör rätt många dumma saker, eller härliga?) så why not? Hos Lotte på Malört som gjort min talgoxe eller en som jag kollat in i flera år, Pokeeeeeeeoh

Grill. El eller Gasol. Alltså så tråkigt att få i 40-årspresent. Och så sjukt tråkigt att köpa också. Men min sommar vill ha en liten sån.

 

Palmer. Jag önskar mig en hel jädra vecka tillsammans med Palmer, och min son tillsammans med en stor drink av turkost vatten att bada i.

 

Prints prints prints. I mindre storlekar än det vanliga 50×70. Till min aldrig existerande tavelvägg som väntar på en händig person som kan sätta upp alla tavlor samt fler prints att matchas med. Kläder, smycken, prydnadssaker, porslinsfigurer. Allt som gör mig och mitt hem nytt får också komma hem hit i presentpapper.

Och inte minst. Så önskar jag inget av detta utan att bli överraskad1

21

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.