2019-04-28

Sugen på att skriva mitt i natten

När jag inte skriver om mat, lyfter vikter, pluggar vin, håller träningsklasser, nattar fyraåring eller planerar min 40-årsfest så driver jag eget bolag som konsult inom kommunikation. Jag är copywriter, skriver reklam, jag tar fram idéer för koncept, jag hjälper företag strategiskt att nå ut, jag projektleder kampanjer med allt från filmproduktion till sociala medie-flöden och jag skriver skriver och skriver. Så idag, en lördagskväll, när bästa kompisen gått hem efter en flaska vin och pasta bolognese, klockan var 23.30 och jag fortfarande låg kvar i den lilla 60 cm sängen (eller vad den är) efter nattningen av min lilla kille tänkte jag. Vad ska jag nu göra med min vakna tid. Jag måste ju utnyttja den!

Det är ungefär bara så som en riktigt störd person tänker mitt i natten en lördag.

Valde mellan att plugga området Italien inför tentan i vin, skriva ett pressmeddelande till en av Sveriges större livsmedelsföretag som är min kund, eller en koncepttext till en pitch som jag håller på med (pitch = tävling om att vinna ett uppdrag som är sjukt kul men innebär också att man får äta gröt en halv månad pga om man inte vinner det eftersom det innebär gratisjobb). Jag valde att skriva en koncepttext.

Faktum är att tolv på natten efter franskt rödvin inte är helt tokigt för en sådan text. Det är en text som ofta ska ha en tonalitet, bära på en känsla och sätta kunden i stämning. Så förutom att skriva detta här, är det vad jag pysslar med om helgen.

Dagens bolognese fick för övrigt puttra i två timmar efter att första ha bryts i minst 20 minuter (tips från en kock jag pratat med på Tinder. Haha, man kan inte ha den skiten till att dejta men det går bra att samla värdefull information från). Så nu kan ni ta det tipset med er. Bryn alltid färsen länge! Det ger umami till det hela.

11

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.