2019-04-18

Saknad i vardagen och fina vänner

En del dagar känns det lite extra. Att vara själv. Som när det vankas högtider. Då kan jag längta efter någon att planera helgen med. Vad vi ska äta. Vad vi ska göra. Och bara landa ihop med ett glas vin i soffan. Laga god mat och vara ledig. Jag har många vänner runt mig, fina härliga människor och samma dag frågade två om jag vill hitta på något på kvällen. Men det är inte det jag saknar när jag saknar. Det är att dela vardagen. De små sakerna. Att komma hem till någon. Och det var därför en tjej med blont hår och Kenzo-väska gick med nedsänkt huvud på ICA och handlade idag.

Men så händer sådana små fina saker som får en att känna. Vad fint jag har det ändå. Som det här lilla paketet. Med mina inbjudningskort. Att någon har gjort något extra för mig. Och inte ”bara” gett mig en hög med kort som hon har formgett utan dessutom bundit dem i en fin rosett med en kvist i. När någon anstränger sig så, och gör något extra. Så fint!

Och idag kom en vän som numer är granne över och hjälpte mig släpa ut ett tungt bord ur min bil, bar det till min terrass och skruvade ihop det med mig. Sedan tog vi varsin öl, hällde upp i varsitt glas och gick ner till kajkanten, tittade ut över havet och pratade om livet. Det svåra och det enkla. Skrattade och bitchade. Vad rik jag kände mig då.

Så även om jag inte landade med någon ikväll landade jag med en varm känsla av att vara omringad av varma människor i mitt liv. Som gör vardagen lite trevligare än vanligt.

26

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.