2019-04-10

Kandera violer, violpannkakor och violdoft

Precis utanför mig ligger en liten skog. Nej det är verkligen att ta i. En passage av träd. Och den är full av viol. Det doftar just nu som en godiskask längs vägen och det är omöjligt att låta bli att plocka dem. För de är ju inte bara söta, utan också ätbara!

Jag kom hem med fickan full av viol men visste inte vad jag skulle göra av dem, innan de hann vissna. Vad kan man göra förutom att strössla dem över salladen eller vaniljglassen?

Jag har letat upp en rad roliga recept. Jag älskar att experimentera och prova nya saker. Gärna udda saker. Och gärna av det som växer runtomkring mig. Hur fint låter inte violsocker till exempel, eller violsirap och kanderade violer. Jag vet jag vad jag ska göra i helgen!

Eller dessa fina pannkakor som dekorerats med ätbara blommor genom att först stekas på ena sidan, innan du lägger på några blommor för att sedan vända pannkakan om. Walla!

 

9

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.