2019-04-10

Crush on pizza!

Det finns pizza och så finns det piiiiiizzaaa. Faktum är att det finns tre kategorier. Säkert fler. Men om vi håller oss till basnivån av pizzanörderiet och i Malmömått mätt så finns det fulpizza, sån med pås-ost och pås-skinka som du kanske kan få i dig om du är bakis. Sedan finns det pizzan som brukar gå under namnet  ”gourmetpizza” på samma pizzerior som ovan nämnda fulpizza. Dessa brukar få råvaror som parma, mozarella, oxfilé och ruccola men deg och bas är densamma. Och så finns det pizzeriorna som gör en helt annan typ av pizza. God vedugnsbakad pizza med gudomlig deg och roliga ljuvliga toppings som får dig att uppleva pizza på ett helt nytt sätt. Förstår ni vad jag menar? Har man väl börjat äta den här typen av pizza är det svårt att uppskatta något annat.

Popupp-pizzeria av Sandra Mastio. Ps köp hennes pizzabok med massa roliga recept. 

Far i hattenDen övergrymma pizzan nedan hittade jag på en av mina favoriter Far i hatten, som grillar pizzorna i sin vedugn. Och om söndagar har de pizzasöndag. Perfekt vårhäng på uteserveringen med ett kylt glas naturligt pinot noir från Sancerre i glasset. Jag var inte alls sugen på pizza när jag gick in men hade lovat min son Elias att gå till Far i hatten (kille med bra smak) och äta denna söndag. Lika delar klätterställning som pizza kallade och här har du en perfekt kombo. Och om man inte är jättesugen på pizza, vilken tur att det finn s vita pizzor. Med påhitt som tunt skivat potatis, syltad rödlök och senapsfrön samt dill på så att du kan få en helt ny upplevelse. Lite som en langos. Lite som en festival. Lite som en midsommarkväll. På pizza. Ljuvlig!

 

 

Hedvigsdal pizza & vin
Den här godsaken gräddas på Hedvigsdal på Saluhallen med ramslök, peccorino, havssalt och brynt smör. Här får du också naturligt vin i glasen och de drar dessutom till med lite roliga happenings under våren med gästartister som vinimportörerna Byracka vin och vad sägs om förfest till midsommar.

 

Bastard, Mastio och Opaoppa
Andra pizzerior jag favoriserar i vår stad är Bastard där Sahin gräddar pizzor på innergården om helgerna om du missat det. Bara åk ner, beställ och hämta. Mastio på Dragörkajen vars pizzor är en uppfinningrikedom bland råvarorna av mästerkocken Sandra Mastio och hennes man Stefano. Och nyaste tillskottet Opopoppa på Simrishamnsgatan som serverar pizza slices, naturvin och öl och vars namn låter så roligt att det är värt ett besök i sig. Nedan godsaker är från när Mastio körde pop up pizza i sin trädgård.

 

Pizza dal Sud
Sist men inte minst.  Den klassiska italienska Pizza dal Sud som sedan länge gräddar sina pizzor på den lite charmigt fula gallerian Mitt Möllan och numer även på Värnhemstorget. Frasiga, sega härliga Napolitanska pizzor med klassiska toppings men så välgjorda att du blir salig. Alltså deras tomatsås! Jag älskar den.

11

Kommentera

en-lang-blondin

Kul med den nyöppnade på Simrishamnsgatan! Måste ju testas.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.