2019-03-29

Crush on frukost

Frukosten. Jag är inte kär i den. Jag är inte personen som sitter och njuter om morgonen. Jag är personen som står över vasken, med ett löskokt ägg som jag äter i två tuggor och har en kaffekopp på handfatet när jag sminkar mig. Frukost gör mig stressad. Jag har inte tid med den och det är ett mål jag verkligen bara vill ha överstökat. Såvida jag inte kan slå mig ner på ett café, ha tid, äta något godare. Då älskar jag frukost. Här är mina frukostfavoriter.

Noir på stan bakom Lilla Torg är en stadens pärla med bästa uteserveringen där alla stolar är vända så att du sitter som publik mot alla som rör sig på gatan. En ägg och avokadomacka på ett hemgjort fröknäcke. Med en perfekt fixad cappuccino på bönor från love coffee. Ja då lövar jag frulle.

 

Kärleksgatan 3. Alltså. Vad var ens Malmö innan det lilla stället öppnade. Vars helt fantastiska mackor, sallader och frukost bygger helt på nördarna som öppnat och deras uppenbara kärlek till att skapa något som värmer hjärtat hos gästen. Som en avokadomacka, med en näve krasse och en skål med frisk blodgrape och mynta. Enkelt och asgott.

 

Årets första utefrukost tog jag på gräsmattan utanför Geijergatan 53 som har en frukostmeny som, jag tror, varar hela dagen. Jag var då inte där på morgonen utan snarare åt jag min frukost i helgen efter klockan 12. Man kan vid det här laget ana att jag gillar avokadomackor hehe. Men kolla, en skål med chiapudding, kompott och hemlagad granola. Yumyum.

 

Okej, det är inte frukost. Men jag kan inte låta bli att slänga in en bild på Gejergatan 53:s kakdisk. Eller delar av den. Den fortsätter i flera våningar till. Och allt bakas på plats. Så himla fint och bra! Älskar detta ställe.

 

Från Jord till bord. Från morgon till kväll. Från frukost till middag. Jord vid St Knut serverar frukost hela dagen och jag gillar framför allt att de serverar lite olika sorters gröt, så att jag gröthataren faktiskt kan uppskatta det. Jag behöver verkligen att gröt är något extra, något kul, något smakfullt för att jag ska förstå varför man äter det (jag äter havregrynsgröt till frukost för att få i mig kolhydrater och energi på morgonen och inte bara protein från ägget, och tycker det är hemskt) Men här god, som rabarbergröt med mandelgrädde och rabarberkompott.

 

Atrium. Ack Atrium. Jag har ätit så många frukostar här för jag älskar miljön (och miljön är superviktig för mig när jag sätter ner min rumpa på ett café) ändå hittade jag inte en enda bild på min favorit, spickeskinkamackan eller eggs benedict. Jag är inte förtjust i frukostkorgen eftersom jag är lat. Jag vill inte bygga min macka själv. Jag vill att en kock ska ha gjort den ultimata mackan. Och det kan dem här. Precis som en god kall gröt, bircher müslii toppad med vackra nyttigbomber granatäpple.

 

Kaka på kaka. Ja du hör ju att det är sockersnaskarens paradis nummer ett. Men jag kan säga att det här morotsbrödet som de gör på caféet i Limhamn är paradis i frukosthimlen. Med yoghurt till och en slät kopp kaffe från lokala rosteriet Solde och dagen kan börja med en matkoma.

Det här är var jag äter frukost. Har jag missat något himla bra ställe i Malmö?

 

11

Kommentera

Jenny

Söderberg och Sara på St Knut. Deras havregröt med plommonkompott, flingsalt, rostade hasselnötter och mynta är en bit av himlen.

karinericson

Woho vad det låter gott. Mitt kontor ligger nära så jag får ta en förmiddag där någon dag. Tack för tipset! Även äggmackorna med kaviar på Uggla på andra sidan gillar jag, kom jag på nu 🙂

Jaaa! Alltså absolut bästa stället och absolut bästa gröten. Hälsar en grötexpert. Karin, när äter vi en Söderberg Sara frukost? Nästa helg?

karinericson

Japp. Barnledig! Vi kan ta både vin och gröt 😀

Ida

AB Småland. Deras frukost är den absolut mest prisvärda i Malmö. Tror en stor kostar typ 89 och då ingår en god stor macka, ett stort glas väldigt god juice och en stor skål fet youghurt med bär och granola. Plus gott kaffe. Mycket bättre än lunchbuffén där om du frågar mig

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.