2020-09-09

Rentals in The City.

Det var som om varje steg vi tog i hög klack ackompanjerades av signaturmelodin i Sex and The City. Vi gjorde Köpenhamn i klänningar från min kläduthyrning. Klänningar som allihop på ett eller annat sätt kommer från den cirkulära modevärlden men känns som krispigt nya. Kom så kikar vi närmare på vad vi hade på oss.

Vi börjar på Beau Marché under snygga parasoll med allt det underbara framför oss. Malin bytte om på plats till en rosa sprakande kaftan med en silvertråd som bildar mönster över hela tyget. Denna är på inget vis någon dyrgrip och kostar enbart 300 kr att hyra per vecka men som Malin så fint sa att ordinarie inköpspris eller varumärke inte spelar någon roll, det fina är att allt är handplockat över så många år. Jag tycker om att se det så, att det finns en bredd i min kläduthyrning, högt och lågt, gammal och äldre men de har alla det gemensamma att de är speciellt utvalda och bildar en fin helhet.

Malin och Lina passade också på att fira sitt smyckesmärke Lite Kalabalik som fyller tio år i år. Lina var helt bedårande i en grön klänning med mycket volym i ärm och snyggt knyt i midja. Den kan bli din i en vecka för 550 kr.

Efter en stund på den soliga uteserveringen strosade vi prinsessgatorna upp och tittade i second hand butiker. Vi tyckte om Rosy vintage och Jerome Vintage.

Anne, som blivit en kompis efter att vi första gången sågs på en provning i mitt showroom, strosade runt i en blå mönstrad klänning. Den ligger mig varmt om hjärtat och har burits många många gånger. En av gångerna här med caption ”på väg till jobbet”. Det var modevecka i Köpenhamn och jag hade tagit med mig cykeln över för att bo hos min kompis Emma på Nørrebro hela veckan. På väg till jobbet just här betydde Baum und Pferfgartens SS15 visning. Klänningen som upplevt så mycket men fortfarande är i nyskick kostar 300 kr att hyra per vecka.

Vi hade så mycket planer och önskningar om vad vi ville hinna se i Köpenhamn, vilka butiker vi ville besöka och uteserveringar att hänga på men i den oerhört varma sensommaren lockade poolen och det coola hotell vi bokat. Så vi styrde de långsamt strosande stegen mot Villa Copenhagen.

På hotellet bara njöt av pool och det faktum att vi hade fått till den här helgen.

Sen blev det kväll i Köpenhamn.

Vi klädde upp oss. Jag fuskade lite och hade en ganska nyinköpt klänning i silke. Den tillhör inte riktigt kläduthyrningen men kan kanske komma att göra det, ge det en säsong bara. Skulle man vilja köpa den finns den här. Till silkesdrömmen hade jag en skir kjol med lite glitter i. Det var en klänning från början med rosa överdel som såg ut såhär. Men under årens gång har jag sytt om och använt den på lite olika sätt. Älskar när plagg kan leva i olika skepnader under sin livstid.

Det köpenhamnska kvällsljuset.

Vi tittar på vad Lina hade valt ur kläduthyrningen. Lina som alltid är så lekfull i sina kombinationer och inspirerar väldigt på Instagram. Vi tog en rödrosa gammal goding och satte en ännu äldre glittrande goding ovanpå. Det blev en sprakande kombination, hon strålade! Klänning och paljettopp kostar 400 kr per vecka att hyra var för sig.

Det sprakade minst sagt om Malin också. Hon bar helpaljett, hög silvrig klack och lyste upp hela Kødbyen. Klänningen kostar 700 kr att hyra per vecka och skorna som egentligen inte varit tänkta att hyras ut har ändå varit ute ett par rundor, de kostar 500 kr att hyra per vecka.

Snygga Anne var lila i en silkespolyester som glänser och nästan skiftar färg i steget. Vi matchade den med en kofta som våren 2009 gjorde sig storslagen på New Yorks modevecka. Koftan kommer med ett glittrande bälte och kostar 500 kr att hyra per vecka. Klänningen ligger på 550 kr att hyra per vecka.

Vi tackar The City för den här gången och ett ännu större tack till Johanna som såg allt det snygga och förevigade hela känslan i bilderna.

41
  • Just wanna view more of
  • Style

Kommentera

Liv

Ååh så fina bilder och outfits! Vill hyra allt!!

S

Gud vad fint!!

Anne

Wow blir avundsjuk på oss 🙂 Tycker detta blir en årlig grej okej.

Ses nästa vecka i Showroom, längtar!!

Puss

Ingrid

Wow säger jag bara!

Herregud så fint att se allt igen. Och jag vill bara hyra mer!!! Hela tiden. Och åka på weekend med oss och kläderna. ?

Wow vilket inlägg!!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.