2020-09-05

Första veckan i nya livet.

Jag var så redo! Som första dagen tillbaka i skolan efter ett långt lov. Det känns som om jag varit föräldraledig i tre år fast samtidigt – inte alls. Jag skulle i alla fall börja jobba på heltid igen, jag hade skolat in barn på förskolan, lagt fram kläder, plockat blommor till showroomet. Första dagen på den nya veckan fick jag vabba.

Vad ska jag då jobba med? Med min kläduthyrning mest tänker jag. Eller kläduthyrningen och showroomet blir min bas, den har visat sig var mer än bara en uthyrning. Hon kommer få agera kontor, ett ställe att hålla spännande möten på. Fotostudio ska hon också få vara och kanske en ny form av ”personal shopping”. Mest längtar jag efter att kunna få göra detta på heltid utan att bolla bebis och kladdiga fingrar på sidenklänningar samtidigt. Jag längtar efter att kunna utföra alla de idéer jag har och kanske se någon av dem bli verklighet och inte bara stanna vid dröm.

Jag vabbade inte bara, jag lunchade också, med Florista Sophie och Farfar. Vi åt supergod kantarellravioli på Kärleksgatan 3 och pratade om den nya gröna vågen där så många i vår närhet köper eller letar små gårdar på Österlen. Luncha tänker jag att jag ska göra mycket i det nya livet.

Sen gjorde jag något jag inte gjort på länge, jag spenderade en hel eftermiddag hos N.VY, för bättre start på hösten kan man inte få. Precis innan jag blev gravid igen påbörjade jag en LPG-behandling. Jag kände mig tung och vätskefylld och upplevde att mina vader och anklar konstant var svullna, fyllda med vatten. Världens bästa Marie på N.VY rekommenderade detta, hon kallade det en cleansing för kroppen, det gillade jag. Det är typ en form av bindvävnadsmassage, kika här om ni vill veta mer. Efter bara en behandling kände jag mig smidigare men sen blev jag gravid. Jag hade redan köpt en hel kur och fick lov att pausa den, till nu.

Ni som känner mig vet att jag inte är någon beauty expert direkt, minns ni detta enda inlägg jag gjort på ämnet? Så efter en hel sommar med barnens miniderm som enda ansiktskräm fick jag även gjort en ansiktsbehandling. Jag skämdes bort med en enzympeel, aha syra som skulle verka antiinflammatoriskt och en underbart skön gummimask som både kylde och återfuktade.

Reklam: produkterna var en gåva från N.VY

Alla produkter som användes under ansiktsbehandlingen var från Nimue. Jag fick med mig ett prova-på-kit hem och skulle nog vilja påstå att jag tack vare dem har fått mitt GLOW tillbaka.

Renovering då, tänker ni. För det frågar många, har vi helt slutat med det? Ja vi har haft en lång renoveringspaus nu även om vi gör något hela tiden.  Jag vet bara inte riktigt hur man ska få ihop allt. Hur ska lister målade med linoljefärg kunna torka när man har två nyfikna barn? Eller hur ska man prioritera sin tid när man hellre gör roliga familjeutflykter istället för att snickra? Vi har nog landat i att pausen kan få vara ett tag till. Sålänge sover vi i hallen.

Snart är det måndag igen och ny vecka, då plockar jag nya blommor och beger mig till showroomet för två bokade provningar. Jag håller alla tummar för att detta ska kunna vara mitt yrke.

Puss.

44

Kommentera

Anne

Vilket underbart inlägg och vilken underbar tid du har framför dig Kajsa! Hejar på dig.

Puss
Anne

Åhhh! Heja dig och ditt nya liv.
Och vi måste ju läka lunch snart! ?

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.