Sponsrat av Qvesarum

2020-05-13

Fönsterresan del 4 – Det färdiga resultatet

I nästan tre år har jag väntat på den här dagen. Mina nya fönster. Det kräver sitt firande. Idag när fönsterna är på plats och lyckan är total får ni följa med ett varv i huset, rum för rum. Välkomna till firandet av mina nya fönster från Qvesarum, det serveras bubbel i skolsalen.

Skolsalen

Med festlig dryck firar jag att vart man än vilar ögonen i detta rum så är det numera vackert. Vi har lagt mycket tid på små detaljer och haft detta som ett favoritrum genom renoveringen. Kronjuvelen liksom. Men det är inte förrän nu som det blivit perfekt. Vi inser nu hur mycket fönster egentligen gör för ett hem. För vår skolsal har de gjort hela skillnaden.

Tårtkalas i vackert ljus

Inget firande utan tårta. Såklart ska fönstren få sig en tårta dekorerad med rosenskära och björnbär.

Ballonger i Barnrummet

Kom vi rör oss mot den andra delen av huset och kliver in i barnrummet. Här inne har vi ljusinsläpp från två håll med kyrktornet precis utanför på andra sidan muren. Gottfrid och Beate firar sina nya fönster med ballonger.

Sovrumsfönster med vacker utsikt

Vägg i vägg med barnrummet har vi vårt sovrum. Tänk jag har aldrig riktigt tittat ut genom fönstret i det här rummet och sett körsbärsträdet blomma. Det känns extra lyxigt att ha fått vackra fönster nu lagom till tiden då allt slår ut och är som vackrast. Bakom körsbärsträdet står äppleträdet och blommar och lutar man sig ut genom mina höga, spröjsade fönster så har jag en syrenhäck som vilken dag som helst nu är praktfullt lila. Jag ser ut genom mitt sovrumsfönster med helt nya ögon genom mina nya, underbara fönster.

Innan vårt firandet av fönster är helt över skulle jag vilja ta med er ut på framsidan och visa en sista sak. Qvesarum har inte bara tillverkat fönsterna utan stod även för hela monteringen. Och jag skulle speciellt vilja peka på detaljen ovanför fönsterpartiet, den välvda delen som de så omsorgsfullt klätt in. Vår ytterdörr till höger där är också från Qvesarum men frågan är om inte den förtjänar ett eget blogginlägg. Nu när fönsterresan har nått sitt slut och vi är i mål.

Vill ni läsa mer om fönsterresan, om processen att välja eller se före bilder så har ni hela resan här. Skulle ni vilja kika in i vår skola en gång till så har Qvesarum gjort en fin film om hur det hela gick till, den hittar ni här. Alla bilder i inlägget är tagna av Jenny Brant Grönberg.

43

Kommentera

midis

Så underbart fint och helt fenomenalt fina bilder <3

Känns som era fönster blev ännu större!! Riktigt fint på alla sätt! Bilder och hus!
Vi beställde vår dörr från Qvesarum när vi köpte vårt hus för tio år sedan, tog med oss originalritningarna från 1924 och fick hjälp att återskapa. Känns som om huset blev lite mer sig självt igen! 🤍

Wow alltså! Vilken skillnad det gör med fina fönster. Magiskt och magiska bilder av Jenny!

jennybrandtgronberg

Tack Anna Maria =)

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.