2020-05-10

Kanske den bästa typen av fredagsrunda i Malmö.

Så här såg jag ut, i kjol från Birgitte Herskind, kavaj från Baum und Pferdgarten, väska från Lovechild och mina trogna Birkenstock. Jag började på Gamla väster i hjärtat av Malmö.

Jag var på väg mot MJ`s där fotografering skulle pågå hela dagen och jag skulle leverera kläder och accessoarer. Nöp mig lite i armen när jag tänkte på att det här är mitt jobb nu. Att hyra ut kläder.

Efter en kortis på MJ`s köpte jag med mig en kaffe från Noir och begav mig till andra sidan stan och Ab Småland. De har gjort om hela sin fina butik och snälla Bruno som äger den gav mig en rundtur och berättade stolt om allt det fina.

Det egentliga målet var ett hus ifrån, Grandpa Store. Christin och Jenny skulle göra ett mode och inspirationsreportage tillsammans med JWHF och Grandpa. Denna underbara kombination. Och jag skulle få vara med på ett hörn iförd en klänning eller två. Det var en fröjd att kliva in genom dörrarna till butiken. Jag tror jag utbrast flera gånger ”O det är så roligt att göra sånt här med er”!

Vi blev sminkade, höll social distans, provade snygga klänningar, och hela tiden fotade Jenny. Efter lunch skulle vi använda Möllan som kuliss.

Men först lunchdate med Anne på Konsthallen. Anne som jag nästan precis träffat men på nåt sätt känns som jag känt lite längre än så. Vi satt på den soliga bakgården i skuggan under ett träd och åt gott. Det enda som saknades var den goda potatisen på salladsbuffen som såklart inte kan dukas upp i coronatider.

Sen tillbaka och rakt in i möllanmyller och snygga klänningar. Jag fick ha på mig denna skira ganniklänning och posera med en plastback grönsaker. Ni ska få se sen så snyggt det blev.

Vi rörde oss ner mot kaffebaren och jag fick ny klänning på mig.

Det fina var att i takt med att vi rörde oss runt möllan blev vårt lilla gäng fler och fler. Här är Viola, Jennys dotter och Ida från Pow Studio som anslöt under vägens gång. Det mest sociala jag har haft på i alla fall två månader.

Och när vi kom till den fotogeniska rondellen gjorde min kompis Caroline oss sällskap. The more the merrier.

Det togs helt galet snygga bilder i rondellen. Som den här till exempel.

Därefter var festen slut och min fredgsrunda likaså. Bästa typen fredagsrunda.

32

Kommentera

Pops

Väcker minnen. På rondellbilden kan jag se mina gamla fönster från vilka jag houttade skor på försäljarna nedanför.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.