2020-03-20

Ska vi kika lite på vår eftermiddagsfika?

Jag är barnsligt förtjust i croissanter och tycker att höjden av lyx är att alltid ha några i frysen att lätt kunna ta fram och grädda i ugn. Jag bakar ju inte men grädda en croissant klarar jag av. Jag frågar personalen snällt på Willys i Ystad om jag får köpa deras frysta ogräddade. De tittar lite konstigt på mig men svarar direkt ”javisst”.

Den vackra vaniljfärgade kökshandduken som croissanterna ligger och håller värmen i kommer från Linum och låg i den extremt lyxiga goodiebagen från det här eventet hemma hos Whatdecoratesmyday Emma.

Kaffet i kopparna är oftast Arvid Nordquist, antingen franskrost eller festivita. Lite mjölk och lite grädde.

Mjölkkannan har jag fått av min Pappa, jag har en stor och en liten. Tror att de är från min Farmor och Farfar från början.

Den lilla spröda buketten på bordet är mitt bidrag till #månadensträdgårdsbukett startat av Johanna. Visst är det såna här små ljusglimtar som gör att man lättare kan hålla humöret uppe i stunder av coronadepp.

Assietterna är ärvda men kompletterade med 12 stycken härom året när jag kom över dem till ett snällt pris. Tror mig ändå veta vilka som är vilka fast de är nästan samma.

Men nu ska ni få höra. Brödkniven som gömmer sig lite under två silverknivar kommer från början från min gammelmormor Margareta.

Osthyveln skär ganska ojämnaskivor men har så fint handtag. Den fyndade jag på den här loppisen.

 

38

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.