2020-02-11

En tur i Boråstapeterhuset

Kommer ni ihåg att jag en gång berättat att jag inte bor så som jag skulle beskriva att min inredningssmak är? Jag bor ganska vitt, undanplockat, rostfritt som möter ull, såpade golv som möter släta väggar, enkel möblering, rena linjer, rent trä, avskalat med få pinaler, skåp som gömmer allt som skulle kunna uppfattas som rörigt. Min inredningssmak och inredningsdröm är mer eklektisk, brokig, spännande, stökiga tapeter i mönstemix som möter mörka tyger i form av gardiner och bordsdukar, spretigare. Men det fungerar inte för mig, jag lyckas inte riktigt bo så. Jag vilar inte i den miljön. Jag är för rörig som person och behöver enkelheten som kontrast. Men så kommer jag till ett hem som på ett magiskt vis lyckats kombinera de två. Vi pratar om ett hem med spektakulära tapeter i varenda vrå. Tapet som möter tapet. Med sådan fingetopskänsla att det är direkt vilsamt och spännande på samma gång. Vi pratar om Boråstapeterhuset. Emmas (@whatdecoratesmyday) hem i Stockholm.

I torsdags hade jag lyxen att gå på tillställning i Boråstapeterhuset. Hela vackra huset, varenda rum har fått en egen tapet. Stämningen var på topp, skratten höga och maten helt underbart god. Jag tänkte att jag skulle bjuda med er på en tur genom huset. Vill ni det? Och kika på alla vackra tapeter? Vi börjar i hallen. (Jo just det, alla bilder är tagna av Alice J, ni måste nästan kika in i hennes värld här).

Lite nervös klev jag in i hallen och möttes av Emmas stora leende och denna vackra tapet ovan som heter Nora. Jag fortsatte sen in i själva hjärtat av huset. Kök kombinerat med allt umgänge. Här har vi en superfin småblommig tapet på gulgudig bakgrund. Den fina knopplisten med en torkad blomma på gjorde sig så fin. Precis lika bra som kuddarna i Thonetsoffan som också var i samma mönster som tapeten. Mönster som matchar mönster. Tapeten i detta rum heter Hip Rose och kommer från kollektionen Everyday Moments.

Härifrån kommer man ut på verandan med fönster åt alla håll. Där det var findukat och nytapetserat med tapeten Shades Terra från kollektionen Graceful Stories. Den påminner så fint om att alla tapeter inte måste ta så mycket plats i form av stora mönster utan bara kan få finnas till och låta spröjs och stuckaturer kliva fram.

Låt oss gå upp för trappan till ovanvåningen. Här fångar Alice mig när jag fotograferar den art déco inspirerade tapeten Ulricehamn som pryder det första rummet på övre plan. Men vänta ni bara. För att komma in i barnrummet är som en saga.

Barnrummet är minst sagt förtrollande. Emmas båda pojkar har vars ett litet kryp in med tapeten Forest Friends  från samarbetet med Newbie. Och ett gemensamt lekrum där Whales pryder väggarna, också från newbiekollektionen.

Innan vi avslutar husturen skulle jag vilja ta med er tillbaka till det jag kallade hjärtat av huset. För där händer det något spännande. Man såg det inte riktigt på bilderna där innan men i det här rummet har vi tre tjusigt mönstrade tapeter som på ett så snyggt sätt helt harmonierar med varandra. Den gula har vi kikat på, Hip Rose. Den andra är en av mina favoriter Dahlia Garden från kollektionen Falsterbo. Den tredje tror jag heter Carnation Garden och är lika vacker som en slottsträdgård. Titta här, visst fungerar de fantastiskt fint ihop?

Tack för att ni följde med mig hela vägen runt i Boråstapeterhuset. Tack Emma och Boråstapeter för världens trevligaste kväll. Hoppas vi ses snart igen!

 

 

34
  • Just wanna view more of
  • Home

Kommentera

Linnea

SÅ fint set du har på dig. Är det från Hope?

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.