2020-01-01

Nyårslunch

Vi struntar i att fira det nya året i år. Tänkte vi först. Vi har blivit en familj som tycker att det är allra bäst när vi får hålla rutinerna för kidsen (herregudars om mitt pre-kids-jag hade hört mig nu alltså) och sova en natt någorlunda ostört. Men så tog vi oss i kragen och styrde nyårsfest på det sätt som passade oss tillsammans med en favoritfamilj som också egentligen tänkt hoppa över firandet i år. Christin, Anton och Algot får ju en liten nu närsomhelst. Vi bestämde oss tillsammans för att köra en fullmatad nyårsmiddag med alla tillbehör fast vid lunchtid. Dvs när kl var sju var kalaset över och vi nattade våra små och smög oss ur paljetterna och in i pyjamasen. Nöjda. Men låt oss börja där paljetterna fortfarande var glittriga och klockan bara lunchtid, vid dukningen.

Ni som följer Christin vet ju att hon är mästare på dukningar och blomsterarrangemang. Att få hem henne till ett dukat bord kan göra vem som helst nervös. Så jag släpade in en hel skog och köpte lite mimosa på torget. Fint tyckte jag. Till skogen matchade jag mina kunglig dansk tallrikar, både de nya och de gamla.

Sen kom fina familjen efter en tur på saluhallen. De hade köpt med sig ostron. Vi hade gjort samma. Dubbelt upp. Hampus och Anton fann sig väl tillrätta i köket. Gottfrid och Algot bekantade sig lite blygt med varandra som man väl gör när det gått några veckor sedan senaste leken. Christin och jag fotade mest. Beate fick stå (sitta) modell.

Sen försökte jag få ihop ett familjeporträtt. Vi har tagit ett varje jul sedan Gottfrid kom. Christin var snäll och ställde upp med kameran.

När fotona var tagna, ostronen öppnade och barnen lekte som bäst ställde vi vuxna oss runt köksön och skålade. Vi åt ostron, lite krabba och glömde helt bort att vi skulle göra rårakor till kalixlöjromen vi köpt till förrätt. Men det gjorde inget, Anton hade bakat surdegsbröd och tagit med vilket blev ett perfekt tillbehör. Vi slog oss ner vi bordet och åt förrätt. Kalixlörjom, finhackad rödlök, vispad crème fraîche, Antons skivade bröd, en droppe citron och en hel kruka dill.

Titta så fin Christin är i klänningen. Drömmen från Stine Goya.

Sen åt vi huvudrätt. Fortfarande är klockan bara barnet fast det nästan kändes som en vanlig nyårskväll. Jag fick ingen fin bild på den helgrillade kalkonen Hampus hade tillagat. Den var god. Till kalkonen fick vi hasselbackspotatis, skysås och hyvlad morot. Vi fick en liten paus när Anton ställde sig i köket och förberedde efterrätten som de hade haft med sig. Det är något mysigt som händer när ens kompisar känner sig som hemma i ens kök och letar i stökiga lådor efter bestick och nötknäppare. Pavlova serverades vi till efterrätt, med ett berg av frukt och bär. Så himla syrligt gott och perfekt avslutning på vår middag…lunch.

Och när klockan slog åtta hade vi beslutat att låta disken stå, nattat två barn och satt på en kriminalare på tv4 play. Hashtag life with kids!

Till alla er som känner mig från förr och som inte alls känner igen det jag berättar om här. Vill jag bara säga att jag redan börjat planera min födelsedagsfest. Då ses vi! God fortsättning sålänge.

 

63

Kommentera

Marita

Godt nyttår! For en fin feiring! Kan jeg spørre hvor bestikket er fra (knivene og gaflene), tror kanskje det er det fineste jeg har sett. <3

Lovisa Andersson

Hej!
Så mysigt inlägg och tack för en härlig blogg! Var kommer den vita mattan ifrån?
Kram från Lovisa

en-lang-blondin

Låter som ett helt perfekt firande enligt mig! //Hälsningar har blivit tant med åren. ☺️

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.