Sponsrat av Qvesarum

2019-11-27

Fönsterresan del 1 – Ett gott råd

Att byta fönster på ett hus likt vårat är minst sagt en resa. Vår resa börjar närma sig sitt slut, snart sitter jag här i skolsalen med vackert spröjsade träfönster. Men jag tänkte att vi skulle ta det från början och dela upp resan i fyra delar där det förhoppningsvis slutar med ett färdigt resultat. Allt började i alla fall med ett gott råd.

Vi hade turen att få hem en av Sveriges främsta arkitekter och visade stolt upp vårt renoveringsprojekt för honom. De inte så vackra plastfönstren hade vi en plan för. Att bara byta ut direkt och omedelbart. Får ni precis vad ni vill ha då frågade han. Nä svarade vi men det blir i alla fall bättre än det vi har nu. Fel sa han. Jag drömde ju om fina träfönster gjorda med omsorg där glaset bryter ljuset vackert och spröjsen är tunna och arbetade. Men att få tag i den typen av fönster i våra gigantiska mått skulle ta för lång tid, för såna tillverkar man ju inte på en dag. Gravid och renoveringstrött som jag var hade det på ett lite desperat vis bara blivit viktigt för mig att få allt klart innan bebis skulle göra entre. Även om det skulle innebära att tumma på det viktigaste, våra fönster.

Tack vare det goda rådet från arkitekten, som vi hade stort förtroende för, gjorde att vi gjorde rätt. Vänta sa han. Han tyckte att vi skulle stå ut med plastfönstren som trots att höll värmen inne och byta när vi kunde få tag i precis det vi önskade oss. Stressa inte. Så vi stressade inte. Utan började kika på vad vi ville ha när det till slut skulle bli dax, vad det fick kosta, vad vi eventuellt skulle kunna tänka oss att vara med eller utan osv. Tiden gav oss också möjligheten att ge plastfönstren en chans, kunde vi kanske stå ut med dem trots allt? Svaret på den frågan blev ändå nej. Ett fönsterbyte skulle bli nödvändigt.

Vi har nu valt, de är i produktion. Men vi ska inte gå händelserna i förväg. I nästa avsnitt av vår fönsterresa får ni följa med i processen att välja. För det är en djungel och en o så viktig del i en fönsterresa. Här får ni ett gäng bilder på våra plastfönster tagna idag. Låt oss kalla dessa ”förebilder”.

 

 

33

Kommentera

Jessica

Hej Kajsa! Är så pepp på att höra mer om fönsterresan!
Och förresten, era plankgolv ser så fina ut; hur behandlade ni era?
Mvh Jessica

kajsamagdalena

Hej Jessica! Tack så kul, det kommer mer. Vi valde att köra på skurgolv och är väldigt glada för det. Det blir bara finare och finare med åren. 🙂

Jessica

Hurra! Will stay tuned 😄 Ja jag har stått och velat mellan skurgolv och hårdvaxolja, men nu känner jag mig ändå mer lockad av skurgolv (fint som du säger att det förädlas med åren).

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.