2019-11-26

Frukostfolket i Stockholm.

Tänk er att få börja dagen med Frukostfolket. Alltså inspirerande frukostworkshop signerad Johanna Bradford, Hanna Stefansson och Alice Johansson. Det fick jag göra igår. Och den här gången hade de teamat upp med ingen mindre än Sofia Wood.

Jag hade tagit mig upp till Stockholm kvällen innan och bodde i Gamla Enskede som nog måste vara den mysigaste lilla närförort jag varit i. Så mycket söta hus gömt bakom globen. Vi skulle vara på Matateljen som ju känns som ett så väldigt bekant ställe tack vare Instagram men som jag aldrig besökt i verkliga livet. Bara att få komma dit var en fröjd. När jag sladdar in en minut över tio möts jag av ett så hemtrevligt sorl av minglande förväntansfulla tjejer med vackra kaffekoppar i händerna. Jag får en kram av Johanna direkt innanför dörren och fortsätter mig att kramas in.

Vi skulle inte bara få laga frukost ihop med Sofia Wood utan vi fick även med oss ett exemplar av hennes kokbok Chez Wood.

Snygga snygga Matateljen.

Vi spenderade första halvan i köket och fick se Sofia i full aktion. Hon är så proffsig på ett så hemmavant sätt. Hon lärde oss hur avokadon vackrast skärs upp, hur chiafrön inte behöver bli geggiga och hur en mandolin kan göra päron till perfekt topping. Jag hyvlade morötter, gott och snyggt. När vi alla hade hjälpts åt dukade vi fram frukosten på fat och i små skålar att dela på.

På menyn stod kokosmjölksgröt på polenta och chia toppad med honung och bär, pocherade ägg med avokado och morotssallad med zest och flingsalt. Till allt detta goda fick vi dricka Golden milk och lemonad. Och till sist som världens godaste frukostefterrätt fick vi skrabelucker. Som vi njöt.

En stund efter att frukosten egentligen skulle varit över började vi alla lyckliga som fått vara med plocka ihop oss för att fortsätta söndagen. Jag skulle åka norr om Stockholm och gosa med min kompis nyfödda lilla plutt en kortis. För att sen åka hem till mina egna små. Men innan vi begav oss fick vi en personlig hälsning i den absolut finaste kokbok jag ägt.

Den här avslutande bilden är precis vad det ser ut som; ett stort fan som ber om att få ställa sig i mitt emellan sina största inspiratörer för en bild.

Tack Frukostfolket, Sofia och Matateljen för den fina matupplevelsen.

 

34

Kommentera

louisebondebjer

Åh wow vilken frukost! Nästa gång kan jag väl få följa med, sittandes på din axel och spana & njuta av allt fint;) Kul med storstadsvisit någon gång för oss lantisar! Hoppas vi ses hemma hos mig i nästa vecka?! Kraam L

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.