2019-09-25

På Besök – Trettiotalsdrömmen

Om jag inte skulle bo i Ramsåsaskola skulle jag bo i ett litet, rött, symmetriskt tegelhus från sent tjugo eller tidigt trettio. Nästan allt skulle vara bevarat eller bara gömt under masonitskivor och plastmatta så att man lätt kunde plocka fram. Dragen skulle vara enkla och nätta och golvet skulle vara sådär omodernt lackat utan att röras. Tjugotalsköket skulle vara helt bevarat att allt man behövde göra var att välja en favoritfärg att måla det i. På ovanvåningen skulle husets historia berätta om ett tvålägenhetshus och rester från ovanvåningens kök skulle vara kvar. Badrummet har nog sett bättre dagar och behöver en totaltenovering, i gammal stil. Ja ni förstår, jag skulle kunna hålla på i evigheter. Att drömma hus.

Igår var jag i ett sånt här hus. Byggt 1935 och typ helt oförstört. Nu har min kompis Anna och hennes man tagit sig an Korsgatan 11 och renoverar varsamt med så himla mycket smak. Gudars vad de kan! Vi började med laxbagels och kaffe i köket och sen satte jag igång att fota med min mobil.

Här satt vi och käkade omgivna av vacker Morristapet och äppleträd som nästan klev in genom det vackra originalfönstret. Vi konstaterade att senast vi sågs var på restaurang Vina på söder i Stockholm. Pre kids. En evighet sedan.

Bea trivdes på lövet. Men ser ni golvet? Förstår ni vad jag menar med att bara låta det vara? Jag älskar ju ett nyslipat golv som mjuknar av såpan men frågan är om detta inte är bättre. Bara precis som det är. Liksom en ruffig detalj till ett perfekt kök. För kolla köket.

Förutom små mysiga hallar och gångar på nedanvåningen finns även vardagsrummet som är nästa projekt att ta tag i. Här väljer de färg och jag missar att få en bild på husets kanske finaste detalj, burspråket. Ni få gå in på Instagram och följa Korsgatan 11 där för att se det vackra burspråket.

 

Upp för den vackra trappan på ovanvåning träffar jag småblommig tapet från när huset var nytt, pyttedörrar som leder till söta garderober eller stege upp till vind. Där finns också ett färdigt sovrum med fin klänning till gardin. Alla proportioner är helt perfekta. Precis som det jag växte upp i och exakt det som jag känner mig så hemma i.

Och plötslig hade klockan blivit så mycket att jag var tvungen att skynda iväg. Men vet ni vad jag missade? Det makalöst vackra badrummet som precis blivit nästan klart. Om burspråket var en liten miss var denna en enorm. Fast jag tror att Anna har lagt upp en bild på badet på deras Instagram, tur är väl det.

Tack för denna gång Korsgatan 11, hoppas vi snart ses igen.

Här finns ett besök till för den sugna.

41
  • Just wanna view more of
  • Home

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.