2019-07-27

Pastafabriken

Idag åt vi pastalunch i Italien. Nä inte riktigt. Men Pastafabriken med sin höga stämning, galet goda burrata, hemmagjorda pasta och blomodling på andra sidan grusplanen får en att tro att man är i nån härlig italiensk by. Så kände vi idag i alla fall när vi lunchade med goda vänner.

Vi packade in alla barn och hund i bilen och körde dit strax efter vad man väl kallar lunchtid. Restaurangen var full men man blir tjusigt uppskriven på glasrutan att Kajsa 5 personer står i kö för bord. Och så blir man uppmanad att slå sig ner på framsidan av huset där det är uppställt lite drinkbord (alltså gedigna grythyttanmöbler men som agerar vänta-på-bord-med-ett-glas-i-handen-möbler). Härligt och soligt.

Strax kom våra kompisar. Nya kompisar som vi fått tack vare Husdrömmar. Moa skrev till mig efter att ha sett oss på tv och berättade att hon och hennes Pontus också flyttat till Österlen från storstad. Efter några härliga fikor sitter vi nu och äter pasta ihop på en österlenpärla (för fler österlenpärlor kan ni kika här).

Maten var som alltid fantastisk.

Och omgivningen lika fantastisk den. Över allt springer man på dessa små glasvaser med sådär slarvigt ihopplockade vilda buketter. Alla med blommor från egna odlingen eller vägkanten. Kolla förresten in Moas instagramprofil, på tal om odling.

Gottfrid och jag, det lilla grynet som blivit så stor.

Efter god pasta, ljuvligt sällskap och lite bubblor packade vi oss in i bilen igen. Vi blir mer och mer förtjusta i vårt Österlen och kom på oss själva med att inte ens minnas senast vi var i Malmö. Inte mycket slår sommaren på Österlen.

49

Kommentera

majadelborn

Herre gud så trevligt det ser ut!

Louise

Kan inte du skriva om när du var i Stockholm? Vore roligt att läsa om var du åt å så

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.