2019-05-27

Helgen, medan vi väntade

Bäst att sysselsätta oss i väntan på bebis tänkte jag och planerade in en lördag i Malmö med fika och loppis. Nästan alla gårdar längs med Kungsgatan öppnade upp för loppis och St Knutshusen gjorde detsamma. Vi kom inte så väldigt mycket längre än den röda bänken utanför Uggla kaffebar.

Men det är inte så bara ska jag säga. Sedan vi flyttade ut på landet njuter vi extra mycket av häng på en sån här uteservering vid ett hörn där alla verkar promenera förbi. Vissa kompisar som slår sig ner, andra bekanta som vinkar. Härligt med folk. Härligt att var mitt i det.

Två dagar innan hade jag lyckats vara snabb nog att ropa hem 22 vackra skolstolar som sen blev 24. Allas vår favorit Malin Persson sålde ett helt gäng och vi hade med oss släp för att få hem skönheterna. Så himla glad jag är för dessa. Efter ett kort stopp hos Malin åkte vi vidare till Hampus moster för att lasta på en rutschkana till Gottfrid.

Med full last åkte vi hem. När rapsen nu nästan blommat färdigt tar vägkantsblommorna över. Vi gjorde några stopp på vägen för att få med oss grönt hem. Snälla Hampus stegade ut i terrängen och plockade hundkex och lupiner till mig. Det är en fin säsong vi är i nu.

Här ser ni några av stolarna i vår skolsal. Alla likadana fast helt olika. Vissa med tuggummi undertill som jag tänker mig att någon elev tryckt dit för länge sedan. Alla slitna på sitt sätt och o så vackra.

Morgonen efter var det morsdag. Vi har aldrig riktigt firat det i min familj och jag tänker inte att vi behöver börja nu men Gottfrid hade köpt och packat in paket. Jag fick en väldigt fin och skön klänning, en sån som jag kommer älska att ha på mig tiden efter födsel.

Fast Gottfrid ville helst ha på sig den själv. Jag kan snällt vänta.

Efter en mysig morgon hemma åkte vi till Olof Viktors och fikade. Gottfrid låg i vagnen under ett träd och sov sina två timmar medan Hampus och jag fick sitta och hålla handen och prata. Det gör vi för sällan.

Hemma igen kommer jag på att jag inte packat BB väskan. Det skulle man ju gjort. Jag började plocka lite i bebiskläderna jag tagit ner från vinden och tvättat. Men vad packar man mer med sig? Behöver jag något? Sköna nättrosor står ju härliga staten för.

Jo just det, vi röstade också. Sånt är ju viktigt.

 

 

 

49

Kommentera

Julia

Så fint, du inspirerar verkligen! Var kommer den fina klänningen ifrån?

louise

Älskar dina såna här inlägg:)

Tanja

Tror inte att du behöver så många nappar. Det du behöver är ombyte till bebis, en mjuk filt till bebis och de största möjliga mjuka kläder till dig. Och en bok om du får en väldigt trött bebis som sover första tiden. Det kan bli lite tråkigt på rummet med andra barnet då man ofta är själv (andra föräldern är ju med den första) kamera! Första gången Gottfrid ser sitt syskon!
Jag sa till Lucas ”Kom och titta på din alldeles egna lillebror, han är din egna och ingen annans lillebror, vi får hjälpas åt att ta hand om honom” Lucas blev aldrig svartsjuk.

Hanna

Men klänningen du fick, WOW? Varifrån?

Maya

Vetekudde!!! Jag fick precis mitt andra barn och eftervärkarna var helt galna! ”Omföderskans öde” tydligen enligt barnmorskan som värmde min kudde åt mig <3

Anna

Grattis till bebisen! Undrar också var den fina klänningen kommer ifrån?

Linda

Åh, var är den fina grisen från?

C Henrik

Nu vet jag inte om HON fått något namn eller ni bestämt er bland alla tusen förslag ni säkert fått höra.
Bara förut när jag stod i badrummet så tänkte jag på er och Gottfrid och vad som skulle passa ihop. Vet ”tidigt” igraviditeten frågade du någon gång på insta tror jag.
Hon kanske redan fått något vackert namn, er skönhet. Men Harriet bara kom.
Låter som ett litet härligt varumärke, Gottfrid och Harriet med börd från er och från Ram….skola!! ❤️

Oavsett så sjukt nyfiken vad hon heter. Det är det roligast att få reda på, ja förutom att bebisen anlänt.
Alltid tyckt det alla andra tycker är häftigt som vikt, datum och längd osv är så oviktigt. 😂

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.