2019-05-14

Gravidstatus nr 2.

Jag gjorde en i vecka 35, den hittar ni här. Tänkte att det kunde vara tid för en till, förmodligen den sista.

Vecka – 39 (tror jag väl att det är nu)

Cravings – Inga lika starka som tidigare i graviditeten. Börjat äta en del is och doftar fortfarande på tvättmedel utan hejd.

Äter inte – Dricker inte kaffe men längtar efter det som bara den, mer än efter vin.

Krämpor – Det är väldigt tungt att andas. Jag kan få lite panik ibland för att det är så tungt att få luft.

Flicknamn – Jo vi har nog ett nu. Men det kan ju bli precis som senast att vi ändrar oss helt när flickebarnet tittar ut.

Favorit outfit – Jag har ett par gamla stickade Gestuzbyxor och en Storiesskjorta som jag har nästan varje dag. Ibland bryter jag av med en väldigt stor klänning, som den på bilderna nedan. Det är en kjoldel från en gammal Baum und Pferfgartenklänning och en randig tröja från COS som jag sytt ihop till en bra gravidklänning. På fötterna har jag mina Birkenstock oavsett väder.

Humör – Känner mig lite stark igen efter ett par gråtiga veckor.

Nervös över – Nu är jag inte supernervös för så mycket. Jag är ganska fokuserad på uppgiften. Som en sportsman som ska springa ett långt lopp eller utföra en stor prestation. Men det är klart, nervositeten för hur Gottfrid ska hantera en lillasyster gnager lite. Hur gör man? Har någon nåt tips?

Sover – Som en stock.

Vill hinna innan – Vi har planerat lite tårtkalas för Gottfrid här hemma på söndag. Jag vill så väldigt gärna att vi hinner med det, en vecka tillgodo.

Ett nervöst ögonblick – En dag förra veckan när Hampus var på jobbresa i Visby och jag var hemma själv med hund, barn och mage var jag helt säker på att jag inte känt fosterrörelser på hela dagen. Efter att ha buffat och puffat på magen flera gånger utan några rörelser ringde jag sjukhuset som tyckte att jag skulle komma in. Min älskade bror och klippa i livet var här på fyra minuter för att underhålla Gottfrid. Sen fick jag mig en lång kvart i bilen in till sjukhuset. Precis när jag kliver in på avdelningen där vi för nästa exakt två år sedan var och födde barn känner jag en liten spark. Skönt. Jag blev uppkopplad på några maskiner ändå och kollade så att allt var som det skulle. Allt var precis som det skulle vara och jag till och med myste lite i den miljön jag inte varit i sedan vi födde senast. Väldigt peppad på att få komma dit igen och föda barn.

42

Kommentera

Frida

Jag födde en lillebror för precis en vecka sen. Jag har också en 2-åring som vi precis hann ha kalas för, blev en vecka mellan deras födelsedagar. Jag oroade mig som en tok över hur storebror skulle hantera att få ett syskon, helt i onödan visade det sig. Det har än så länge gått väldigt smärtfritt, storebror är nyfiken på lillebror och har inte protesterat mot att han är här. Däremot så har vi varit noga med att inte ändra på hans vanliga rutiner, så han känner att det är som vanligt i övrigt. Så mitt bästa tips med facit i hand är att inte oroa sig helt enkelt 🙂 Lycka till, det kommer att bli så mysigt!

Kikki

Du är så vacker <3! Så fint att få följa med på din resa (fast att jag inte alls känner dej). Mitt tips med den nye storebrodern är att fira honom för det. Alltså att när lillasyster är född så firar ni att Gottfrid har blivit storebror! Vi gjorde det med vår äldsta, pratade innan om att hon skulle bli storasyster och sen när lillasyster var född så överraskade vi med tårta till bara storasyster och en storasysterpresent, en sparkcykel som hon trånat efter ;). Låta honom vara nära och mysa när du ger den lilla mat (när det funkar), mysa extra mycket, ge uppmärksamhet och när han vill vara liten, bara gå all in på det. För det är ju en blandad grej, Gottfrid är fortfarande liten men alla kommer betrakta honom som stor eftersom det kommit en ny som nu är liten. Fast han är ju fortfarande liten han också. Ta det med ro, det kommer gå bra! Kram

kajsamagdalena

Tusen tack Frida och Kikki för era fina kommentarer och kloka ord! Jag lånar med mig några tips till lillasyster ploppar ut. Tack <3

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.