2019-04-19

Påsk på Österlen

Ingen påsk utan konstrunda på Österlen. Vi hade storslagna planer för vår tur idag Frida, Gottfrid och jag. Ändå hann vi bara till en. Men den viktigaste.

För solen värmde så gott, fikasuget var större och vi ville bara njuta på bänken bredvid sandlådan fylld med leksaker och lekkamrater på Byvägen 35. Så där satt vi i flera timmar medan Gottfrid lekte och vi solade. Vi har fler dagar i påsk då vi kan kika på konst tänkte vi. Dessa har jag tänkt mig hinna med:

Helena Bergenrud i gamla alunbruket. Som barn lekte jag med hennes barn i deras konstnärliga idyll.

Sara Klein i Ravlunda. Bara att komma till Ravlunda där vi gifte oss är ju en fröjd och idag träffade jag en kompis som hade köpt vacker fotokonst av Sara.

Fabriken stannar vi nog också till.

Mellby skola och Kaos missar vi aldrig. Här ställer min Faster och hennes man ut tillsammans med ett gäng andra.

Jag vill väldigt gärna hinna förbi Silvergården i Rörum också.

Har ni några tips på vad man inte får missa för fint? Mitt allra bästa tips är precis som förra året vårt stopp idag hos Maria Leinonen i Sankt Olof. Hennes konst är exakt och precis det som jag tycker är snyggt. Precis det som jag önskar mig här hemma på väggarna.

Sen är hon helt makalöst duktig på att skapa hela miljön. Allt från skylten ute vid vägen som leder oss till den stora industribyggnaden där ösig musik pumpar ur högtalarna. Vidare upp för en vinglig spiraltrappa där det mitt i gången står en vacker möbelklassiker och ett litet bubbelstopp på väg in i ateljén som bara är så snygg. Allt med fingertoppskänlsa. ”Så vill jag bo” sa Frida när vi gick därifrån.

Alla bilder i inlägget är från Marias Ateljé och vernissage eller precis utanför. Där ser ni henne i den tjusiga klänningen bli förevigad framför sin konst. Gör ni en konstrunda i år måste ni åka hit och köpa konst och njuta miljö.

Ett annat tips för bra konstrunda är att bara ge sig ut på vägarna och se på skyltarna. Ofta säger skylten rätt mycket. Sen kan man googla namnet på skylten för att se om det verkar vara något man skulle kunna tycka om. För en perfekt dag kan man blanda upp konststoppen med lite loppis och massa fika.

Puss.

 

 

29

Kommentera

Konstrundetips! Lina Eriksson och Niklas Alexandersson utanför Vitaby- fantastiska keramikkonstnärer båda två! Var också hos Helena och Sara, så vi verkar ju ha samma smak. Det är öppet även denna helgen som kommer, 10-18 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.