2019-03-27

Kära prylar

 

Visst tycker vi om att titta in i andras skåp? Ska vi titta närmare på sakerna i min öppna hylla?.

1.

Tavlan på min mamma och mormor. När mamma dog tog jag en faslig massa bilder från hennes gamla album och gick för att få de förstorade och inramade. Är så glad för dem idag.

2.

Ja det här är mammaminne igen. Denna vackra rörstrandsskål som ni knappt kan se (man kan se den lite bättre här) men som på bilden är fylld till bredden med min senaste craving passionsfrukt. Den hörde först till köket hemma hos mamma och hade sallad i sig ibland för att sedan stå inne på mammas sovrum mer som prydnad. Här i hade hon då lite silverringar, nåt passfoto, en fin nyckelring, ja ni vet sånt som bara behöver hamna någonstans. Vackra saker som gifte sig så fint med mönstret på skålen.

3.

Kockumbaljor som jag inför en fest en gång köpte på Ab Småland för en hutlös peng. Men som vi har använt dessa, till allt. Oftast med is och bubbel i.

4.

Detta är min mest dyrbara ägodel i inredningssammanhang. Jag tror inte att jag överdriver när jag säger det. Jag älskar henne och har älskat henne sedan jag var barn. Kan ni gissa vad det är? Det är bara en prydnadssak idag men nån gång för väldigt väldigt längesedan var det en hållare till snören att packa in paket i. Bollen med snöre låg nere i själva kupolen med snöresstumpen ut genom hålet upptill. När jag var liten hade jag leksaker i den.

5.

Våra skärbrädor som vi dukar fram nästan allt på. Marmorn överst är en favorit och den under är en gammal fönsterkarm som idag används till annat.

6.

Mitt Kunglig danskporslin. Jag har några olika serier, vissa gamla, vissa ännu äldre och vissa helt nya. Dessa på bilden är de nya och fungerar som vårt vardagsporslin, för där finns det krossgaranti.

7.

Världens sötaste bild på en liten Hampus med sin väldigt lilla lillasyster Frida i sitt knä. Den här fina bilden har stått hemma hos Hampus farmor Ingrid i alla år men kom hem till oss för någon månad sedan, samtidigt som byrån.

8.

Detta stora, fina, antika fat fick min mamma av sin syster. En syster som hon egentligen aldrig haft någon kontakt med (brokiga familjeförhållanden på min danska sida, får förklara det en annan gång). Men en höst åkte vi över för att hälsa på och oj vad impad jag blev av denna coola danska. Hon var antikexpert och drev butiker och köpte och handlade med antikviteter. Det är från henne jag har fått mina fyra Wenger y-stolar.

9.

Böcker i en salig röra. Mest Hampus kokböcker men några med brinnande hett mode.

10.

Mina glasvaser. När Hampus och jag skulle gifta oss letade jag glasvaser hela året innan. Vissa är gamla mjölkflaskor andra vackert blåsta med böljande detaljer och en del med litermåttet tydligt markerat på. Alla fina på sitt sätt och väldigt välanvända.

23

Kommentera

Frida

Så mycket fint!
Vart kommer självaste hyllorna ifrån?

kajsamagdalena

Tack 🙂 Det är Ikeas Omar.

BS

Väldigt fint, men blir lite provocerad av att ni har Royal Copenhagen-porslin som vardags-/”kross”porslin??

kajsamagdalena

Ja jo det har du kanske rätt i men det enda som är tråkigare än porslin som går sönder är när det inte används tycker jag. Jag gissar att Royal Copenhagen har infört den här ”krossgarantin” just för att man ska våga använda sina tallrikar. Vi njuter av dem varje dag.

Julie

Vi gör på samma sätt. Jag blir glad av mitt danska porslin varje dag och använder det året runt. Tack för fin och inspirerande blogg!

Kajsamagdalena

Det tycker jag låter härligt. Tack för fina ord.

SR

Fint! Fråga – hur har ni gjort för att Gottfrid inte ska pilla på allt? Har en väldigt klåfingrig 1.5-åring som gör att allt pynt måste ställas undan. 😅

kajsamagdalena

Jag känner igen det 🙂 Den här hyllan har sett lite olika ut, från början var allt på nedre plan Gottfridvänligt, alltså sånt han fick leka med. Efter ett tag var hyllan ren funktion och han hade inget intresse för den. Sen blev det lite mer prydnad och då sa vi nej till vissa saker och ja till att leka med andra, det fungerade. Under en period hade vi tv:n här, då tyckte han att det var kul att liksom ställa sig på kanten, då fick vi surra fast hyllan ordentligt.

Madde

Så trevligt inlägg!

kajsamagdalena

Tusen tack 🙂 Vad glad jag blir!

Stina

Hej Kajsa!

Jag har ett önskeinlägg!
Hur hade du dekorerat/dukat på ett bröllop?

Inspireras så av din stil!

Kajsamagdalena

Ooo vilken rolig idé! Får jag klura på den lite? Tänker du inspirationsbilder jag inspireras av eller en dukning jag gör själv?

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.