2019-03-07

Torsdag – Fråga nr 4.

Att jag som tvättar ansiktet i handtvål och gärna dricker en cola light till frukost ska skriva och berätta om mina skönhetsrutiner och matvanor känns lite avlägset. Men det var just därför jag valde den här frågan. För att göra något jag aldrig annars skulle gjort. Tack för att du får mig att kliva utanför den där boxen.

Alltid i min väska

I min väska ligger det alltid utan undantag en handkräm och nåt till läpparna. På sommaren ligger där också en BB cream med solskydd 50. Jag bränner mig alltid, så den är viktig för att kunna sitta i solen och ha det bra. Nästan alltid brukar ett eller flera nagellack ligga och skräpa i väskan. Det är för att jag enbart tror mig ha tid att måla naglar i bilen, när händerna ända bara ska vila på ratten och kan torka ifred.  Detta resulterar oftast i att mina naglar aldrig är målade (vilket de alltid var pre kids).

När jag väl sminkar mig

Sminka mig gör jag helst inte. Men jag gör det ju. Fast inte sådär fantastiskt bra. Därför håller jag det ganska lätt. Ansiktet får ett par drag av mineralpuder, kinderna en annan nyans mineralpuder, ögonbrynen vill jag hellre ha åt det grå hållet än bruna och ska jag vara riktigt fin lägger jag en svart linje på ögonlocken. De dagar jag går hemma i ramsåsaskola och dräller har jag bara en dagkräm med lite färg i, räcker långt för en sminkrookie som jag.

Kvällsrutinen

Kvällsrutinen är aldrig riktigt en rutin, den ser väldigt olika ut från kväll till kväll. Jag tar tillbaka mitt uttalande lite där om handtvålen, riktigt så illa är det inte men jag ska berätta vad som räddar mig. Marie på Electa. Efter ett besök hos henne känner man sig som en slät snygging. Hon ser dessutom till att jag inte behöver använda handtvålen hemma. Hon arbetar med Murad och även det jag har de flesta kvällar. Snällt och milt mot huden men tar det som ska tas. Vissa kvällar får jag feeling och gör hela proceduren med massa olika steg, andra bara en tvätt och en kräm.

Kost och matvanor

Min filosofi kring mat är att det ska vara härligt. Vi äter nästan alltid gott. Har tyckt mycket om att äta ute och med Hampus vid spisen äter vi även som kungar hemma. Men jag ska berätta om två perioder i mitt liv då jag tror att maten jag stoppade i mig eller inte stoppade i mig fick insidan att må bra. Det ena gången var ett drygt halvår innan Hampus och jag skulle gifta oss och jag inte kom i klänningen. Banta fanns inte på kartan men snask och sött skulle jag ju kunna leva utan. I nästan åtta månader varken åt eller drack Hampus och jag något socker. Vi fick äta fruktsocker i riktig frukt men såklart inte sötningsmedel eller vanligt socker. Så bra vi mådde, så starka vi kände oss och vilka snyggingar vi var. Den andra perioden i mitt liv var det sista året jag bodde hos min mamma som skulle sluta med att hennes cancer tog över. Hon tog hela sin sjukdom i egna händer och med massa skepticism mot behandlingarna de gav henne skulle hon själv bota sin cancer med mat. Idag skulle man nog kalla dieten för antiinflammatoriska kost, typ, men inte helt. Allt var ekologiskt odlat, odlat i hennes fönsterkarm eller trädgård. Det enda kött hon åt var bosarpskyckling där hon tog vara på allt och kokade sedan buljong på resten. Socker fanns inte, inte ens i from av frukt. Det var örter och fröer jag aldrig sett förr eller efter och mest anmärkningsvärt var nog att hon aldrig tummade på sin diet. Det sista jag serverade henne två dagar innan hennes kropp gav upp var linser, nåt svart fröliknande ris och buljong från kycklingen alldeles gul av all gurkmeja hon ville ha i. Det var hennes sista måltid.

En skämmis

Nu ska ni få min skämmigaste last. Brun utan sol. I många många år gick det aldrig en vecka utan att min kropp stod i en soldusch eller kletades in med den gyllenbruna sörjan. Jag tycker inte om att sola och blir aldrig sådär gyllene om somrarna. Men med BUS blir man ju det i ett naffs. Jag har äntligen tagit mig ur detta beroende men fortfarande idag älskar jag en BUSad kropp och har en flaska i badrumsskåpet om lusten skulle falla på.

Mitt bästa tips

Lite på samma tema som BUS så är jag väldigt förtjust i bruna sommarben. Ni vet slätheten man uppnår av en täckande foundation. Jag sminkar helt enkelt benen om jag en sommardag ska vara lite extra festfin. Jag köper den billigaste foundation, blandar lite för fin nyans och lägger till lika stor mängd hudlotion. Voila, släta fina sommarben.

40

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.