2019-03-06

Onsdag – Fråga nr 3. En skånehelg.

Hej du med signatur Sthlm, vilken rolig fråga! Jag tänkte att jag snickrar ihop en skånehelg till dig helt tagen ur fantasins värld.

Fredag kl 8:00

Du plockar med dig din roligaste kompis och hoppar på tåget från Stockholm till Malmö en vacker fredagsmorgon. I Malmö skiner solen och ni märker i samma sekund som ni kliver av tåget att våren välkomnar er. Med ganska raska steg tar ni en fem minuters promenad till Hotell MJ´s där ni checkar in och lämnar väskan. Nu ska ni nämligen bege er mot ett sånt där charmigt hamnområde i Malmös utkant där det för bara några år sedan endast fanns industri. Ni hyr elsparkcyklar, för det är ju så alla coola malmökidz tar sig runt.

Fredag kl 13:00

Ni är lite hungriga och har fått tips om att äta lunch på Saltimporten som ligger på Hullkajen nere i hamnen. Ni är så impade av malmövåren att även om vinden är lite kall sätter ni på er solglasögon och slår er ner vid det långa bordet de ställt ut på kajplanen. Efter den goda lunchen tittar ni runt hörnet och kikar in hos Anna Gouteva och hennes blomsterrike. Ni frestas att köpa med en fredagsbukett men tänker att det är lite onödigt att smycka ett hotellrum. En kopp kaffe hade varit gott och ni tar en take away ner till kajen där ni dinglar med benen ovanför vattenytan.

Fredag kl 16:00

Tiden springer när man njuter och fortfarande nere i hamnen tar ni nu era sparkcyklar och beger er in mot mediameckat. En av alla de trendiga reklambyråerna håller AW och ni är bubbelsugna. Här är människorna roliga, skånska, varma, dansanta och skrattar nästan hela tiden. Ni känner er som hemma och drycken är gratis!

Fredag kl 20:00

Ni hinner upp en snabbis på hotellet för att byta om till nåt glammigt och beger er sedan till Bastard för middag. Det bjuds bara på ett middagstillfälle i Malmö den här helgen och även om Malmö kryllar av underbara restauranger väljer ni Bastard för den höga stämningens skull. Dessutom skulle ju den snygga killen från AW:n dj:a här ikväll.

Lördag kl 9:00

Lite trötta efter gårdagen unnar ni er sovmorgon och långfrukost nere i hotellrestaurangen. Idag ska ni upptäcka Köpenhamn.

Lördag kl 12:00

Frukost skulle man ju kunna äta som alla mål hela dagen tänker ni och äter frukost nr två på Lille bakery and eatery. Vårsolen har nu nästan värmt upp till sommar och ni är glada att ni packade med er badkläder. Instagram har länge visat upp ett underbart häng på La Banchina och precis vad ni är sugna på nu. Här spenderar ni sköna timmar innan ni bokat in en tidig middag på Apollo bar.

Söndag kl 11:00

Ni fick sovmorgon igen, sova är viktigt. Jag kommer in till Malmö och möter upp er på Julie vinbar på gamla väster. Här äter vi Eggs Benedict och tittar på det trötta men livfulla partyfolket som äter samma som vi. Ni har checkat ut från hotellet och vi kör ut till Ramsåsaskola.

Söndag kl 13:00

På väg ut till sköna Österlen och vår skola stannar vi längs med vägen på massa loppisskyltar. Ni fyndar nåt litet skåneminne som får plats i packningen. Vi tar till och med en liten omväg för att köpa kaffe och fika på Byvägen 35. Väl i Ramsåsaskola har Hampus förberett grillning på vår nylagda altan och här sitter vi i eftermiddagssuset fram till att ni måste skynda iväg för att hinna med tåget tillbaka till Stockholm.

Välkomna tillbaka snart!

58

Kommentera

Jag anmäler mig till denna underbara helg. Kan alla datum🙏🏻😋

Du skriver ju alldeles underbart ✨👌🏻

Kram
Klara

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.