2019-02-26

Gravidkläder

Med det oversizeade mode vi har idag vill jag bestämt hävda att man inte behöver köpa gravidkläder när man blir gravid. Man behöver bara vara kreativ i sin egna garderob och tänka lite annorlunda. Med ett litet undantag för gravidjeansen. Även om man kan köra gummisnodd i knapphålet ett tag där i början så är det rätt skönt att få ha töjbar trikå i midjan när magen växer. Här kommer mina tankar och favoriter:

Byxdress och kavajen

Mitt absolut bästa och snyggaste tips är just detta. En byxdress utan markerad midja och en öppen kavaj som faller snyggt från axlarna. Titta på den här bilden från när jag var gravid med Gottfrid. Jag kände mig så tjusig. Denna look har jag stulit rakt av från en marketingtjej som arbetar på en modeagentur i Köpenhamn. Kan ju bara bli bra!

Långa linjer

När jag klär mig som gravid tänker jag långa linjer, lodräta linjer. Exempelvis en skjorta som får sträcka sig ner en bit över rumpan och kanske nåt stickat över med sprund i sidorna. Eller min favorit, mammajeans med fin klänning över. Löst sittande klänning och jeans fungerar alltid, älskade exempelvis denna look på Jasmin. Jag har sällan korta jackor som skär av utan satsar på längre kappor och gärna lager på lager i olika längder. Den tidigare nämnda byxdressen är också ett exempel på detta, byxdress som inte blir avskuren med en midjesöm. Långa linjer helt enkelt.

Den vita skjortan

Vad hade jag gjort utan den vita skjortan under graviditeten. I början använder jag mina egna som allihop är rymliga och mot slutet övergår jag till att ta Hampus skjortor. Det är det optimala gravidplagget som kan matchas både till gravidjeans och vadlång silkeskjol.

Det lilla fodralet

Jag menar såklart inte den lilla svarta coctailklänningen i en vacker sammet utan den här jersey varianten som smiter åt runt kroppen och låter magen komma i fokus. Jag har själv aldrig ägt ett sånt plagg men tycker att det är så fint om man nu ska gå lite i kontrast till det oversizeade. Min variant på det lilla fodralet är klänningen på bilden nedan. Den är från Toteme och smiter åt överallt men har en lite vidare ärm och är något tjockare i tyget än ett vanligt bommulsfodral. Till detta kör jag naturligtvis gravidstrumpebyxan med massa plats för bebismage (eller goda middagar och tårta sen när man fött).

Knytet ovanför magen

Det är ett snitt jag egentligen inte är så förtjust i. Ni vet en empirskärning eller ett babydollsnitt. Jag använder det inte alls när det kommer till t-shirtar eller klänningar men har man en härlig kappa i nån gosig ull eller en lättare jacka/kavaj med skärp tycker jag att det är rätt fint att markera linjen mellan byst och växande mage. Den ska ju visas upp för sjutton.

Accessoarer

Det är inte kul att klä sig varje dag som gravid. Ska jag vara ärlig är det nog mer jobbigt än vad det är kul. Men då kan vi ju satsa på accessoarer istället. Jag är stormförtjust i allt som är lila mocka den här säsongen eller lite för stora smycken. Hattar kan vi väl införa igen? Finns det en gräns eller ska vi bara accessoera mera? Skor från Billi Bi och väska från Acne Studios på bilden nedan.

Jag skulle avslutningsvis vilja ge ett råd om gravidkläder som jag önskar att någon gav mig efter att jag fött Gottfrid. Och det är att vara snäll mot sin kropp efter att man fött. Jag hade naivt nog en bild om att jag skulle komma hem från BB och passa mina gamla kläder igen. Det gör man inte. Gravidkläder är inte bara bra när man är gravid. De är snälla och mjuka även tiden efteråt. Hur trött man än kan vara på dem. Stressa inte med hårda tighta jeans och snäva blusar. Det blir vi inte glada av, tänk mjukt, snällt och hyllande.

Har ni något klädtips? Dela gärna, man kan behöva inspireras lite då och då.

 

 

69
  • Just wanna view more of
  • Style

Kommentera

Moa

Så fint och inspirerande Kajsa!?
Ses snart,
Kram
Moa

kajsamagdalena

Tack ? Ja visst ses vi den 7e? Kram

Moa

Javisst!???‍♀️

Lina

Härligt inlägg även fast jag inte är gravid!! En fråga, kavajen du har på första bilden, finns den att köpa idag?☺️ Tack för en härlig blogg!

kajsamagdalena

Åh tack! Ja den är från Mango❤️

Erika

Så himla fina tips! Har du några favorit-gravidjeans? Tycker det är svårt att hitta fina… 🙂

kajsamagdalena

Jag har nog bara köpt på hm. Mitt bästa tips här är att köpa de som är lite utsvängda nertill och sen klippa av i ankellängd.

Sofia

Tips: jag hittade fina gravidjeans på Topshop!

Kajsamagdalena

Mycket bra tips! Tack

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.