2018-12-03

De kökslösa på middag

I nästan två veckor har min bror och hans fru överlevt utan varken kök, mat24 eller malmöfalafel. De renoverar sitt kök i sitt ramsåsahus och ibland, när Joel tycket att det som vankas till middag låter gott får vi dem båda på besök. Häromdagen hade Hampus gjort lasagne och Joel och Frida stod raskt på tröskeln. Underbart tycker jag, jag är så glad över att få ha dem båda så nära!

Köket de gör sig av med är ett fint gammalt funkiskök med ljust grå målade luckor och släta detaljer. Är ni inte kloka utbrast jag men blev glad igen när jag förstod att jag skulle få kökets alla lådor, luckor och de stommar som gick att rädda. Vad ska jag med ett nedmonterat funkiskök till tänker ni? Så tänker Hampus också men jag är helt övertygad om att det någon gång dyker upp ett kök i min väg i behov. Joel och Frida kommer få ett modernt, snyggt kök med raka linjer och svarta luckor. Kommer bli så fint så.

Till den här lasagnemiddagen tänkte jag att jag skulle duka fint och hinna fota. Jag plockade fram vår farmor Brittas tygservetter och matchade tallrikarna men missade helt att det numera blir mörkt kl tre. Det är inte klokt. Jag svor lite över den mörka årstiden och försökte lära mig ta bild med blixt men struntade sen i att resultatet blev sådär. Lasagnen däremot var perfekt. Och sällskapet.

Och inget är väl så sweet som en gottfridhand?

30

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.