2018-09-26

Åh Milano

”Io vorrei un cappuccino a porta via grazie” sa jag i förrgår på ett litet italienskt hak där de här väldigt italienska gubbarna sitter utanför med dagens tidning och cortado, rökandes och ciaoandes. I bara ben och sommarklänning tog jobbet mig till Milano i förrgår och det slog mig när jag rörde mig vid några gamla bekanta adresser att jag har inte varit här sedan sommaren 2010 då jag bodde hos min kompis Sofia. Den sommaren då vi dansade barfota i gräset, åt massa pasta, åkte moped genom nätterna, gick på aperitivo varje dag, Sofia avslutade sitt examensarbete och gjorde stylingjobb, jag tog tåget och hälsade på Mamma och Hedvig i Rom, gick långa ensamma promenader längs kanalerna, Hampus kom på besök, vi var nykära.

Lite udda kanske att komma hem från en modevecka (även om det bara var en dag) med enbart bilder på tåg och spårvagnar. Men den här lilla söta, Italienska stationen är rätt fin. Porta Genova.

Jag minns den sommaren med så mycket glädje. Flera gånger har jag och Hampus sagt att vi ska åka tillbaka. Det har bara inte blivit så, inte förän i måndags. Vädret var varmt, showroomen vackra och mötena väldigt bra. Efter mina avtalde möten hade jag ett par timmar kvar innan det sena flyget skulle gå tillbaka till Köpenhamn och jag började leta efter restaurang med pizza och wifi. Utan att riktigt minnas hur långt det var till mitt då favorit område vid Porta Genova, I Navigli tror jag det heter, så började jag att gå. En dryg timme tog det. Underbar timme.

Och rätt fina tåg. Allt är fint i Milano.

Puss och hej Milano sålänge, det dröjer inte åtta år tills vi ses igen.

24

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.