2018-09-09

Har ni röstat idag?

Idag eller igår eller inte alls? Vi röstade idag. Vi klädde inte upp oss nåt speciellt men den högtidliga känslan var där ändå. Jag gjorde min sista googling i bilen på vägen dit. I bilen hade jag fortfarande inte bestämt mig, stod och vägde mellan två partier i riksdagsvalet. En snabb googling och jag tog mitt beslut. Nu är jag nervös. Så nervös. Hela helgen har genomsyrat detta. Jag var så nervös att jag istället tog med mig Gottfrid ut och plockade de sista äpplena på vårt ståtliga äppleträd i trädgården. Tog en paus.

Nu antar jag att pausen är över om några minuter börjar valvakan. Kanske ska jag hinna baka en äpplepaj innan. För att göra eländet sötare. Eller är jag bara negativ nu? Jag vill önska mig att vi i det här valet får vår första kvinnliga stadsminister. Vi är det enda Nordiska land som inte haft en kvinna på den posten. Men jag gissar att jag får vänta ytterligare några år innan den önskan ska slå in.

Låt oss hoppas att vi vaknar upp till en bättre värld imorgon!

29

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.