2018-08-12

Den köpenhamnska modeveckan

Jag glömmer aldrig augusti 2013 när jag som liten inköpsassistent fick vara med om min första riktiga modevecka och följa med min dåvarande chef (numera älskad vän och toastmadame på mitt bröllop) på visning. Vi satt front row på mitt redan då favoritmärke Baum und Pferdgartens show och minns att jag tänkte att nu minsann var lyckan gjord. Då som nu finns det ändå ett skimmer kring dessa tillställningar även om de med åren och med mer ansvar blivit förknippade med rätt mycket stress och press. Och i år fast jag inte längre köper vår fashionkategori är jag väldigt tacksam över att ha fått strosa på mässorna, gå på visningar, se all street fashion, vara inbjuden till lanseringslunch med ingen mindre än Helena Christensen och bara njuta av allt denna vecka har haft att erbjuda.

Från Revolver och DAY Birger et Mikkelsens glittriga stand.

Även om det är på gatorna det händer så är det mässorna som har en inköpares uppmärksamhet. Här har man lyxen att ha alla samlade. Eller i alla fall samlade på två olika mässor, Ciff vs Revolver. Man kryssar genom vackra montrar och kreativa världar uppbygda kring mode. Det förekommer massa kindpusande men också ett par varma kramar. Efter tre dagar här i surret och suset är man helt dränerad samtidigt som man på ett helt annat plan är fylld till bredden med inspiration.

Före visning

Men det är som sagt på gatorna det händer och de olika ”locations”. Och finns det egentligen en stad med vackrare gator än Köpenhamn? Den här säsongen än mer streetigt och galmruffigt än andra säsonger, så köpenhamnskt.

På väg någonstans i Köpenhamn

Tänk er vilka miljöer man hamnar i när man tar sig runt dessa veckor. Hamnmiljöer som egentligen är sådär lite mörka och mystiska men som möter hög musik och glittriga klänningar. Älskar kontrasterna. Eller när jag sitter i en taxi på väg till Christiania och åker längs med en strandremsa mitt i stan där det på andra sidan vattnet tornar upp sig kråkslott. Alltså inte flådigt byggda villor utan typ mysigt, egensnickrade kojor där familjer bor gratis emot att de är en del av ett community. Jag har ofta varit väldigt ödmjukt tacksam över allt jag får se via mitt jobb, sagovärldar i verkligheten.

klänning: Marimekko, väska: Gucci, skor: Mango

Även om visningarna är det som kanske lockar mest tycker jag att det är showen som utspelar sig innan visningarna som är den roliga. Influencers som byter outfit flertalet gånger på en dag. Modefotografer i mängder som slåss om den bästa bilden på den bäst klädda influencern. Osv. Ett skådespel är vad det är. Ett spännande skådespel att betrakta.

Stine Goya Girls

Men syftet med den här veckan är ju att modehusen och designers får visa fram sina ss19 kollektioner. Och om ni vill stay tuned så tänkte jag lägga upp mina favoriter. Nån form av topp 10 kanske. Vi ses sen då om ni vill och kan. Puss sålänge.

36
  • Just wanna view more of
  • Style

Kommentera

en-lang-blondin

Jaaa! Mer mode Kajsa! Älskar.

Klara Ripa

Love it! Mer mode!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.