2018-08-05

Frukost på Österlen

Tänk att frukost på Österlen skulle vara en så knivig fråga. Jag får den nämligen rätt ofta och svarar nästan alltid Olof Viktors i brist på fantasi. Med tanke på det makalösa restaurangutbud Österlen har borde vi definitivt ha minst en gröteria, en som specialiserar sig på olika chiapuddingar och flera som vunnit pris för sin kaffe. Men nu äntligen har jag hittat min favorit!

Byvägen 35 Hembageri & Cafe

Byvägen 35 i Sankt Olof är favoriten (finns ingen hemsida att länka er till men här kan ni läsa mer). Jag inser att jag är rätt sen på bollen för när vi var där idag var uteserveringen helt full. Men det verkade gå bra att man slog sig ner i deras lilla äppellund och drack sin fina latte formad till ett löv och nybakta bulle på gräset. Och behövde man vila ögat en stund fanns det en hängmatta tillgänglig i svala skuggan. Gottfrid roade sig med att titta på tuppen, hönorna, kaninen och de stora barnen som lekte med grävskopan. Bra ställe helt enkelt.

Byvägen 35 Hembageri & Cafe

Men sen ska jag ju inte vara sån. Frukost på Kin ska vara bra och Madame blå är också mysigt. Rätt ofta hamnar vi på Söderberg & Sara i Ystad och äter deras smörbullar med ost och grönsaker. Sen är en bullhalva på Smulan i Brösarp hemskt gott det med så bara för att det inte finns en gröteria går det faktiskt ingen nöd på oss!

Byvägen 35 Hembageri & Cafe

Vill ni ha fler tips på vad man kan göra på Österlen kan ni kika in här.

Puss.

 

32

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.