2018-07-22

Spontana sommarkvällar i stan

 

Härom veckan skulle Hampus ner på Badhytten i Skanör med sina kompisar och Gottfrid och jag installerade oss hemma hos min pappa i stan. Ganska spontant fick jag en trevlig kväll på en av Malmös trevligaste vinbarer Mineral med min bästis. Gosegotte sov i vagnen och vi blev fler och fler kring bordet i ett underbart sommarmalmö. En annan kompis till mig dök upp med sin pojke sovandes i sin vagn och slog sig ner vid bordet bredvid. Och strax innan stägning efter många skratt (och en tår) hämtade Pappa och Juni mig och Gottfrid för att tillsammans gå hem i sommarnatten.

Ofta får jag frågan vad jag saknar med att bo i stan. Detta saknar jag med stan. Spontana sommarkvällar i goda vänners lag. Men vet ni vad, det är nog det enda. Det är det enda jag saknar. Säger jag nu i alla fall mitt i ljuva sommaren. Jag älskar att komma hem till doften av landet. Jag älskar att tiden här ute går lite långsammare. Jag njuter som bara den av att se Gottfrid tulta över åkern och plocka sura krusbär på buskarna. Och det är inte värre än 45 min in till Malmö. Vilket ju betyder att vi kan åka in precis när vi vill och behöver. Vi kan bara inte vara så spontana som man kanske önskar, men det kan vi leva med. Vi tycker att vi får det bästa av två världar och önskar oss just nu inget annat.

Puss.

 

34

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.