2018-07-10

Bröllop, vårt österlenbröllop.

Idag är det två år sedan vi firade bröllop. Två ljuvliga år vill jag ändå påstå med risk för att låta cheesy. Vi har fått vår Gottfrid, en skola på landet och lärt oss allt om att räkna till tio innan man säger något man ångrar i renoveringskaoset. Inte går vi och lägger oss ovänner heller och när Hampus glömt ställa in smöret så att det är helt flytade, påminner jag mig själv om att det är faktiskt det enda han gör fel, nästan i alla fall. Men det var inte äktenskapet jag hade tänkt skriva om utan själva bröllopet. Jag får ibland lite frågor om klänning och plats och sådär, så här kommer lite detaljer kring vår dag för två år sedan.

Foto: Jesper Berg
Foto: Jesper Berg
Foto: Jesper Berg

Platsen

När jag var liten och spenderade mina somrar hos släktingar i Ravlunda var jag väldigt förtjust i det gamla bränneriet. Där skulle jag gifta mig en dag bestämde jag redan då. Sagt och gjort höll vi bröllopsfesten på Ravlunda Bränneri och vigslen i vackra Vitaby kyrka. En av alla fantastiska ting med platsen var att i trädgården bakom bränneriet går det en gammal järnväg som precis i höjd med huset formar en perrong. Detta löste logistiken för oss.

Tåget

För detta tågspår går nämligen till Vitaby kyrka. Perfekt för oss att frakta gäster i tänkte vi. Och det var inte vilket tåg som helst, ett gammalt fint ånglok med vagnar som får en att tro att man är med i en gammal 40-talare. Tåget tuffade fram mellan brösarpsbackar, skog och äng. Vid det gamla stationshuset i Brösarp gjordes det en paus, gästerna fick gå av äta en snitt eller två och dricka lite bubbel. Det fina ångloket löste inte bara transporten för oss utan blev även en bra underhållning för vänner och familj medan vi tog bröllopsbilder. Läs mer om bröllopståget här.

Foto: Jesper Berg

Kläningen

Det var en tvådelad historia där toppen liksom är tygdelar från en gammal zarablus jag redan hade. Skräddarhuset i Malmö hjälpte mig ändra om den här toppen efter alla möjliga knepiga önskningar och efter min skiss trollade de sedan även fram kjoldelen (ni vet jag är ju ändå gammal mönsterkonstruktör). I håret hade jag gamla vintagebrocher från en marknad i Dublin som knåpats ihop till nåt form av diadem. Jag kände mig som en prinsessa. Men bara för att jag nu har gift mig betyder inte det att jag slutar drömma om den perfekta bröllopsklänningen. Hade jag gift mig idag hade jag velat se ut som Hanna.

Blommorna

Isabelle på Florera gjorde min och tärnornas brudbukett som bestod av olika pioner, luktärt, hundloka och någon trädgårdsros. På bordet var det en salig blandning av köpta pioner och plockade ängsblommor.

Sången

Vi är lyckligt lottade som har så många musiker i familjen och att de hade tagit med sig gitarren. Flera tal bestod av sång. Båda mina pappor (alltså min riktiga pappa Lasse och min styvpappa Jerker) sjöng och spelade. Rätt många snappsvisor fick vi klämt in också.

Foto: Jesper Berg
Foto: Jesper Berg

Dansen

För att berätta om dansen behöver jag berätta om min mamma. Och då kommer jag gråta, så är det alltid, även om jag inte alltid är ledsen längre. Men min mamma var inte på mitt bröllop, för hon dog i cancer. Nu gråter jag. Det går bara inte att inte göra det. Men att prata om att hon inte är med mig längre i samband med något så speciellt tillfälle som mitt bröllop gör mig ledsen. I alla fall så var låtvalet till vår bröllopsdans tillängnat henne. Hon dog när hon var prick 50 år, evigt ung alltså. Därför var första låten i vår kombinerade bröllopsdanslåt Forever young med Alphaville. Ganska snabbt med snygg övergång gick det över till Ane Brun som sjöng Big in Japan med Alphaville. Även denna var en koppling till min mamma som själv valt en Ane Brun låt att spelas på hennes begravning. Tänk att vi satt och planerade min mammas begravning ihop, hon och jag. Det finns så mycket att berätta om henne och jag pratar så gärna om henne men det får bli vid ett annat tillfälle. Tillbaka till låten där Alphaville tog över efter Ane Brun med orginalet Big in Japan då gästerna som gungat runt om oss med tomtebloss, gjorde oss sällskap på dansgolvet. Tack Anton och Teo som mixade ihop dessa tre låtar till en.

Foto: Jesper Berg

Tack för att ni läst ända hit. Ett snabbt inlägg om höjdpunkterna från vårt bröllop tänkte jag att det skulle bli. Istället blev det lite känslosamt och tog mig två dagar att skriva. Så när jag högst upp inleder med ”idag” har det nu blivit ”igår” och jag kan berätta att vi fick en alldeles underbar bröllopsdag. Vi har lovat varandra att fira varje år. Det tror jag är ett bra löfte.

Puss från oss.

Foto: Jesper Berg
69

Kommentera

grattis till er <3 du får gärna visa närbild på diademet om du har! så nyfiken, ser så fint ut.

Vilket ljuvligt inlägg kajsa, på så många sätt. Blir imponerad, inspirerad och rörd. Kram till dig

Anna

Och nu gråter jag också. Så fint skrivet. Och vilken underbar bröllopsdag ni verkar ha haft. Hurra för er!

Malin

Så vackra bilder på er och ert fina bröllop. Den fina texten går rakt in i hjärtat av både glädje och sorg. Blev så rörd av att läsa.

Önskar er all lycka i framtida livet❤️

Anna

Fina Kajsa vad du berör med detta inlägget. Förlorade min mamma för ett halvår sedan och det är något så grymt orättvist med saknaden som följer, så kan förstå din känsla. Har följt dig sedan husdrömmar, så fantastiskt roligt att se er skola växa fram, och all inspiration du delar med dig av med mode och inredning. Till sist vilket fint bröllop som bara lyser kärlek rakt igenom! Kram från Anna 🌸

Hanna Lundh

Så himla vackert allting! Vilket bröllop😍 och jag ääälskar din klänning Kajsa! Vackert vackert vackert! Puss på dig!

Sofia

Så fin dag och så fint att höra er historia, jag blir lika rörd att höra att din mamma saknades på ert bröllop. Men jag lovar att hon var med er på något sätt! Jag känner så igen mig med din historia och fick tårar av din text❤️
Min mamma och min syster gick bort för 14år sedan och kunde på så sätt inte vara med på vårt bröllop eller när våra barn föddes vilket är en otrolig sorg och saknad men jag är övertygad att de är med oss. På bröllopet var det nämligen två fjärilar som flög runt i stallet där vi höll vigseln och när vår son skulle ha sommaruppvisning var det en fjäril som var med oss🦋
Stor styrkekram till dig!

Julia

Så fint! Fin dag! Och fantastisk klänning, min inspo den dag jag ska gifta mig 😍

Maria Månsson Backe

Vilket underbart inlägg och så rörande. Jag gifte mig förra året, lyckligast i världen, höggravid och då intet ont anande om att min pappa skulle gå bort ungefär ett halvår senare. <3

Klara

Så himla fint- sitter själv vid mitt skrivbord och gråter. Men blir rörd av lycka över hur varmt du beskriver Hampus. Den 2/9 är vår första bröllopsdag- kanske vi ska dansa till tonerna av vår första dans – Födelsedagsvals till Mona! Hör än hur farmor visslar melodin och dansar omkring! Minnen alltså. Kram till dig

Linda

Vilken jätte fin blogg! Fantastiska bröllopsbilder i skogen! Kommer kika in snart igen!

Lina

Så fint inlägg både om bröllopet och din mamma! Började gråta när jag läste det för jag kan bara tänka mig hu känslosamt det är för dig! Tack för ett fint inlägg! /Lina

Herregud så fint. Och jag grät också när du berättade om sin mamma. Favoritlåt dessutom. ❤️

kajsamagdalena

Hej ni alla fina snälla. Tack så väldigt mycket för alla era fina ord. Puss till er.

Johanna

Ser underbart ut! Vi är lite sugna på ett likadant upplägg som er. Gifta sig i Vitabykyrka, bröllopsfest i Ravlunda bränneri boka ångtåg. Min fråga till dig handlar om kostnader. Du kan maila mig privat om du vill j_akesson80@hotmail.com
Kostnad för lokal – allt som hör där till mat/dryck etc/kuvertavgift. Ångtåg för ett par timmar?
Vore så tacksam för svar!
Mvh Johanna

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.