2018-05-28

Knopplistskärlek och kitchen makeover

Kan man kalla det kitchen makeover när man skruvat upp en knopplist? Japp det kan man. I alla fall i mitt kök. I helgen gick köket i Ramsåsaskola från att bara bestå av väldigt hårda material såsom cement, rostfritt stål och kakel till att bli en mjuk kärlekshiostoria med en touch av trä. Allt tack vare en knopplist.

Vi skulle egentligen påbörja vårt trädäck på baksidan av huset men dethär kändes plötsligt viktigare. När Husdrömmar avslutade filminspelningen slutade vi också renovera. Detta var i februari tror jag och vi var så trötta på att våra liv helt och hållet bestod av byggdamm och oövervinnerliga projekt. Det betyder ju inte på något vis att vi är klara. Tvärt om. Ovanvåningen är orörd och nedanvåningen kräver ännu lite kärlek. I lördags packade alltså Hampus och Anders upp verktygen för första gången sedan husdrömmaravslutningen och köket gick från ganska sterilt till ombonat.

 

Knopplisterna är från Iris Hantverk köpta på Olsson & Gerthel. De är skruvade på plats med fel skruvar (vi hade köpt för korta från Byggfabriken) dessa ska bytas ut till vackra mässingsskruvar när vi får tid (dvs aldrig). Brädan sen är av finaste finaste kvalité, mjuk och len från Norrgavel. Den är helt enkelt bara skruvad på listens överkant. Både knopplist och bräda är i ljus björk. Och voila hade jag mig en superfunktionell hylla att njuta av, styla och piffa.

 

48

Kommentera

Lina

Men wow vad fint! Så kul att få fortsätta följa er resa i huset! Er stil tycker jag är så fin och jag blir så inspirerad av ert hem! Tack för att du bloggar!

Åsa

Så fint kök! Jag undrar över ert kakel, är det blankt 20×20?

Hannes

Så vackert! Jag förstår verkligen känslan av att bara vilja släppa allt, att bara vara. Allting får ta sin tid. Livet väntar inte. Kram!

Ida D

Så fint det ble! Jeg screenshoter, og sparer tipset?. Liker din blogg så godt allerede.
Ida

Så fint Kajsa! Hus är krävande alltså. Vi har bott i vårt i 8 år och jisses vad naiva vi var i början. Trodde att det bara var att göra.. haha. Men man får ta en bit i taget och sen göra något kul emellan.

Lasse

Kan man fortfarande koka potäter, förvälla spenat & kyla dryck i köket?

Anna María

Så fint det blev med lite trä! Tänk ändå vad det gör för helhetskänslan 🙂

i love it! jag har också köpt en knopplist nu som jag ska sätta upp i sovrummet. LÄngtar tills den kommer!

Helene Borg

Är det tillräckligt med mellanrum för att hänga? Jag funderar på något liknande men trodde jag var tvungen att ha knoppar som går rakt ut. Hur tänker ni?
Tack

Karolin

Hej, funderar på vilken fog jag skall ha till kaklet i mitt nya kök. Gillar hur ni gjort, är det svart fog som ni använt eller mörkgrå ? Tack för inspirerande bilder!
/karolin

Emelie

Fantastiskt fint kök. Var kommer det rostfria köket ifrån?

//Emelie

AK

Mem så fint! Känns det som om att hyllan håller för vikt trots att den bara är skruvad ovanifrån utan konsoler?

Superfint!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.