Så blev det våffeldag mitt i alltihop. Jag trodde att det var idag men missade den tydligen igår. Vi gräddade ingen våffla, varken idag eller igår. Men jag ska erkänna att vi gör det väldigt ofta många andra dagar. Jag tittade igenom lite bilder från den tidiga sommaren när Beate var ny och trädäcket bara halvfärdigt. En sån dag satt jag med mitt lilla nyfödda knyte i knät och åt våfflor på mammas gamla bord ute på ett nästan färdigt trädäck. Här är bilder från den dagen.

 

35

Granne med mig? Längst ner på vår gata ligger ett sött litet rödteglat hus. Det ser ut att vara en vacker trettiotalspärla men är byggt lite senare än så. Ryktesvägen har jag fått höra att hon har klarat sig undan renoveringar genom åren och har originalköket bevarat och trägolv under plastmatta. Hon kräver massa jobb och kärlek men o så tjusig hon kan bli. Ett minus bara. Vägen. Den går rakt utanför och är tungt trafikerad. Men charmen kan kanske få bullerljudet att låta som musik. Kika in här för mer information.

25
  • Just wanna view more of
  • Home

Puss.

51

Jag är barnsligt förtjust i croissanter och tycker att höjden av lyx är att alltid ha några i frysen att lätt kunna ta fram och grädda i ugn. Jag bakar ju inte men grädda en croissant klarar jag av. Jag frågar personalen snällt på Willys i Ystad om jag får köpa deras frysta ogräddade. De tittar lite konstigt på mig men svarar direkt ”javisst”.

Den vackra vaniljfärgade kökshandduken som croissanterna ligger och håller värmen i kommer från Linum och låg i den extremt lyxiga goodiebagen från det här eventet hemma hos Whatdecoratesmyday Emma.

Kaffet i kopparna är oftast Arvid Nordquist, antingen franskrost eller festivita. Lite mjölk och lite grädde.

Mjölkkannan har jag fått av min Pappa, jag har en stor och en liten. Tror att de är från min Farmor och Farfar från början.

Den lilla spröda buketten på bordet är mitt bidrag till #månadensträdgårdsbukett startat av Johanna. Visst är det såna här små ljusglimtar som gör att man lättare kan hålla humöret uppe i stunder av coronadepp.

Assietterna är ärvda men kompletterade med 12 stycken härom året när jag kom över dem till ett snällt pris. Tror mig ändå veta vilka som är vilka fast de är nästan samma.

Men nu ska ni få höra. Brödkniven som gömmer sig lite under två silverknivar kommer från början från min gammelmormor Margareta.

Osthyveln skär ganska ojämnaskivor men har så fint handtag. Den fyndade jag på den här loppisen.

 

34

Idag sken solen och vi var ute på promenad längs med våra landsvägar. Egentligen, innan coronaviruset grusade planer, skulle jag varit på frukostevent ihop med Midis och Ab Småland. När vi kom hem från promenaden stod det en påse hopp på trappen. De tyckte nämligen inte att frukosteventets rekvisita skulle gå till spillo. Tack för lakan i somriga färger, lyxig frukost och blommor som påminner om att våren är på väg trots virus.

32

Vi har också ett Möllevångstorg här ute skulle man kunna säga. Där jag köper våra grönsaker, rotfrukter, fredagsbuketter och österlensk päronmust med gulnad etikett. Man behöver i alla fall inte åka hela vägen in till Malmö för att få sin dos av Möllan.

39

Idag bjöd Nathalie, grundare av Her Way in till brunch. Hon var stålande tjusig i kjol från min kläduthyrning. Härom veckan sågs vi i mitt showroom och spelade in den här filmen, där jag mellan alla nervösa skratt får svara på tre frågor. Älskar att vi är så många som går den egna vägen.

29

Sponsrat av Folkuniversitetet

2020-03-05

Äntligen bokföring igen.

Ni vet kanske att jag har ett kärt förhållande till Folkuniversitetet. Minns ni detta och detta? Idag kan jag stolt berätta att jag ska få ingå ett samarbete med med Folkuniversitetet som kommer hjälpa min bokföring, ja kanske hela mitt aktiebolag.

Allt började med en kurs. När Christin och jag bestämde oss för att vi behövde bli bättre på bokföring. Det var då vi träffade Charlotte. Charlotte som vi ganska direkt förstod var det bästa i lärarväg vi upplevt. Nu har det blivit dags för mig att bokföra i verkliga livet och inte bara i läroboken. Det är nervöst. Helst hade jag velat ha en Charlotte på axeln som tittade på det jag gör och säger till om det blir rätt eller fel. Att folkuniversitet erbjuder enstaka kurstimmar med lärare blev min räddning. Jag kommer alltså få ha Charlotte på axeln vid tre tillfällen. Igår var första tillfället.

På kaffebaren Solde började dagen igår, vägg i vägg med Folkuniversitetet. Jag sorterade mina sista kvitton över en kopp kaffe. För att sen springa in i klassrummet där Charlotte och jag genast dök ner i min bokföring. Aldrig förr har jag blivit så omhändertagen i ett klassrum. På typiskt charlottevis berörde vi inte bara bokföringen utan även alla bitar runt omkring den. Jag fick en att-göra-lista till nästa gång, datum för viktiga händelser man inte får missa, tydliga (men snällt mjuka) direktiv på vad skatteverket godkänner och inte. Och så vidare, ni förstår, ovärderlig hjälp för någon som aldrig drivit bolag förut.

Inför lektionstilfälle nummer två kommer jag få möjlighet att göra en miniintervju med Charlotte. Är det något ni skulle vilja få reda på om bokföring eller företagande? Har ni en fråga får ni väldigt gärna ställa den på Instagram där ni hittar en frågeruta i stories. Så kommer svaren i nästa inlägg i samarbete med Folkuniversitetet.

Skulle ni under tiden vara sugna på att byta karriär, lära ett nytt språk, gå en teaterkurs eller starta en biodling så kan ni kika in här för alla spännande kurser. Eller vill ni göra precis som jag och Christin och gå bokföringskurs med Charlotte så startar det en nybörjarkurs den 16 mars (kvällstid) och en den 17 mars (dagtid). Jag har dessutom fått lov att ge er en rabattkod. Med koden ”JWHFkajsamagdalena” får ni 10% på valfri kurs.

Allt börjar ju oftast med en kurs.

30

Idag på självaste skottdagen fick vi en liten bebis i familjen. Den mest ovanliga dagen att fylla år på av alla dagar. Jag blev faster. Jag älskar henne redan. Världens bästa faster tänker jag bli. För några veckor sedan hade vi babyshower här hemma för de då blivande föräldrarna. Jag tänker att vi firar den här dagen med ett par bilder från babyshowerdukningen. Hipp hipp hurra!

 

40

Såhär fin kände jag mig igår i min nya Rodebjerjacka när jag mötte upp Christin och Idun för en date på stan. Vi sågs bakom lilla torg precis innan solen gick ner. Det var kallt och blåsigt så vi skyndade oss in i värmen hos Caroline Svedbom som hade premiär för sin nya butik i Malmö.

Det var som att kliva in i en godisaffär. Men sötast av allt var ändå Idun, detta lilla fjun som bara verkar trivas med allt. Efter en trevlig mingeltimme begav vi oss till Bastard för ett par mellanrätter och långa samtal i baren.

Tack Malmö för en skön tisdag mitt i veckan!

43